Ивайло Петев не иска нови мачове с Динамо

снимка: Булфото

Старши-треньорът на Лудогорец Ивайло Петев призна, че не би искал "орлите" отново да се изправят срещу хърватския Динамо Загреб в предварителните кръгове на Шампионската лига.

 

През миналото лято българският шампион пропусна драматично да елиминира хърватите, допускайки късни голове и в двата мача срещу Динамо.

 

В предаването "Спортна треска" по БНТ Ивайло Петев довери, че се надява неговият отбор "да си е научил урока" от фаталните мачове с Динамо преди по-малко от година.

 

"Планът ни за подготовка няма да е по различен от предната година - тя ще се проведе на два етапа, ще бъдем в Смолян и в Австрия. Ще форсираме нещата за да успеем да се подготовим за краткото време, което имаме. Целта е да се представим по-добре в Шампионската лига от миналата година", заяви Петев.

 

"Дано да си научим урока от миналия сезон. Но тогава надиграхме Динамо, нямахме късмет или по една или друга причина загубихме. Който и да е, но не искам да се срещаме с Динамо в първия кръг", добави той.

 

Специалистът обясни, че не е получавал оферта да поеме румънския Клуж.

 

"Добър приятел съм с Трика. Той ме покани догодина да му окажа морална подкрепа, както той го направи за мен на финала за титлата с ЦСКА миналата година. Сега трябваше просто да върна жеста. Нямам предложение от Клуж", призна Петев.

 

Той заяви, че не се притеснява от получения "жълт картон" от собственика Кирил Домусчиев.

 

"Не ме притеснява, че имам картон от Домусчиев. По мое време Лудогорец се превърна в отбор, срещу който всеки играе с респект. Резултатите ми говорят какво съм свършил, имам екип, който работи всеки ден. Сигурен съм, че ще изглеждаме по-успешно през новия сезон".