Касияс: Хората питат кога Реал пак ще е кралят на Европа

снимка: БТА

Капитанът на Реал Мадрид Икер Касияс е сигурен, че кралския клуб скоро ще изпълни мечтата на всички свои фенове - спечелването на десетата купа от Шампионската лига, или както я наричат в Испания "Десима". 

 

"Трябва да видите какво причинява това на феновете. Спират ни по улиците и винаги ни питат за "десимата". Всъщност те изискват повече от нас и ни дават сили да покажем най-доброто от себе си, за да станем отново Кралете на Европа. Сигурен съм, че този момент ще дойде щом започнем да играем във всеки мач с мотивацията и желанието, които показахме до сега", каза в интервю за сайта на УЕФА испанският национал. 

 

"През последните три сезона стигаме до полуфиналите, но в крайна сметка оставаме с горчив вкус в устата, защото не играем на финала и не сме там, където искаме да бъде Реал. Ще продължим да работим много, за да направим тази крачка и да стигнем до финала", завърши 32-годишният Касияс. 

 

Реал не е печелил Шампионската лига от 2002 година, когато на финала победи Байер Леверкузен на Димитър Бербатов с 2:1, а единственият играч, останал в Мадрид от този отбор е именно Икер Касияс.

 

Преди да играят на полуфиналите в последните три сезона, "белите" в 4 поредни години не можаха да прескочат 1/8 финалната фаза.