Официално: Юп Хайнкес си взима почивка от футбола

снимка: БТА

Един от най-успешните специалисти на нашето време Юп Хайнкес обяви днес на емоционална пресконференция, че няма да води нито един клуб през следващия сезон.


68-годишният германец обяви решението си в момент, когато се намира на върха на европейския футбол. През този сезон воденият от Хайнкес тим на Байерн спечели безпрецедентен за Германия требъл, печелейки Бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Германия.


През лятото Хайнкес ще бъде наследен от друг треньор, успявал да достигне требъла - Хосеп Гуардиола, като въпреки интереса към него от страна на други клубове, германецът ще се отдаде на заслужена почивка и грижи за семейството си.


Смяташе се, че интерес към Юп Хайнкес проявяваше неговият бивш клуб Реал Мадрид, чиято първа цел обаче е наставникът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти. Хайнкес призна, че е получил обаждания, но днес потвърди, че ще си почине за "неопределено време".


"Още през миналата година казах на съпругата ми, че моят план е да изпълня договора си с Байерн и да напусна. Тогава така и не си починах, като през последните седмици забелязах, че съм близо до границите на издръжливостта си", заяви Хайнкес на днешната пресконференция в Мюнхен.


"Други клубове проявиха интерес към мен. Някои от тях са наистина богати, като при тях парите не са проблем. Имаше и други, където можеш да се забавляваш, работейки. Получих обаждане и от голям клуб, който обаче не е на нивото на Байерн за този момент", добави специалистът.


"Сега ще се отдам на почивка и ще й се насладя. Няма да работя през следващия сезон - нито в Германия, нито в чужбина. Дали това е окончателно отказване от футбола? Не обичам да използвам думата "окончателно". Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще", загатна още новият шампион на Германия и Европа.