ВИДЕО: Бавария не спа след триумфа на Байерн в Шампионската лига

галерия:

снимка: БТА

Байерн (Мюнхен) развали прокобата си в Шампионската лига и най-накрая спечели 5-ия си трофей от най-силния футболен турнир след 12-годишна пауза.

 

Ариен Робен излезе от сянката на неудачието във финалите на надпреварата и реализира победния гол за баварците в 89-ата минута срещу Борусия (Дортмунд).

 

Бавария не спа след триумфа на любимия си клуб, а феновете на „Уембли" отдадоха почит на един от най-убедителните шампиони на Европа в историята.

 

Самият финал беше далеч по-равностоен и по-вълнуващ отколкото сме свикнали да наблюдаваме през последните години, което допълнително украси победата на Байерн.

 

Феновете в Германия очаквано изстрадаха всяка една минута от зрелището на митичния „Уембли", който беше изпъстрен с хореография и пироефекти от страна и на двете могъщи агитки.

 

Байерн се изравни по отличия с Ливърпул във вечната класация на КЕШ и Шампионската лига, като двата гранда имат по 5 триумфа. Баварците обаче са участвали в цели 10 финала, докато мърсисайдци имат само още 2 появявания в спор за титлата, освен пътите, които са я печелили.

 

Само Милан (7 титли и 11 финала) и Реал Мадрид (9 титли и 12 финала) могат да се похвалят с повече участия в най-важния мач от програмата на европейския футбол в историята от Байерн (Мюнхен).

 

Борусия (Дортмунд) също написа славна страница от своята история, въпреки че не успя да се добере до второ отличие от Шампионската лига. Единственият път, в който тимът беше спорил за титлата (и я бе печелил) беше през 1997-ма година.

 

Представяме ви най-интересните видеа от празника на Байерн, тъгата на Борусия и снимки на бурната радост на германските фенове на футбола.

 

Вижте страхотно видео на 50-те хиляди баварски фенове на "Алианц Арена", които щурмуват терена след последния съдийски сигнал на финала:


Ако тази статия ви се струва интересна, харесайте Sporta.bg във Facebook, за да следите всичко най-актуално в света на спорта и живота на спортистите

 

 

 

Вижте видео с пироефектите на стадион "Уембли", направени от запалените фенове на Байерн:

 

 

Вижте видео с реакциите на феновете в Германия след края на паметния немски финал на "Уембли":

 

 

Вижте видео със сър Алекс Фъргюсън, който връчва приза на Ариен Робен за "Играч на мача":