ВИДЕО: Магията на Борусия продължава към "Уембли“, Реал ще повтаря урока догодина

галерия:

снимка: БТА

Реал Мадрид не успя да сътвори чудото и да направи сензационния обрат срещу Борусия Дортмунд. „Белия Балет" спечели с 2:0 полуфиналната среща реванш от Шампионската като двата гола паднаха в последните 10 минути на срещата.

 

Първо Карим Бензема успя да счупи каръка и да се разпише за 1:0 в 82-та минута. Две минути преди края на редовното време Серхио Рамос вкара и втори гол, който направи драмата пълна в последните минути. Въпреки това испанците не успяха да стигнат до трето попадение и отпадат от турнира.

 

Реал Мадрид започна много силно двубоя и направи много голям натиск в първите 15 минути. Футболистите на „белия балет" имаха три много добри възможности да открият резултата. Първо Игуаин сам срещу вратаря стреля в него. След това Роналдо от близо не се ориентира, а Йозил стреля в аут от 17 метра.

 

Постепенно обаче играта се поизравни и Борусия започна да се ориентира в обстановката на „Сантяго Бернабеу". Немците започнаха по-често да поглеждат към вратата на Реал, където на няколко пъти се намеси перфектно Диего Лопес.

 

Моуриньо пробва да промени нещо в състава на „кралския клуб", но изглежда и футболистите нямаха вяра след пропуските в началото. Въпреки това те стигнаха до двете попадения в края, които дадоха криле в последните минути на мача. В тези минути всичко можеше да се случи и изхода от двубоя не бе ясен. Играта на Борусия след головете не бе толкова прецизна, а Реал бе вдъхновен, но за малко и времето свърши.

 

Жозе Моуриньо направи две промени в стартовия състав спрямо загубата миналата седмица. Той пусна в игра Микаел Есиен и Анхел Ди Мария на мястото на Пепе и Сами Кедира. От другата страна Юрген Клоп не направи нито една смяна от победата преди седмица.

 

Кралят на Испания Хуан Карлос (вдясно) в компанията на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес

 

Борусия Дортмунд опроверга повечето специалисти като се справи с гранда от Мадрид. Жозе Моуриньо все още не може да изпълни голямата си цел - да вземе трофея в Шампионската лига с трети различен отбор. Португалският специалист обаче класира Реал Мадрид на три поредни полуфинала в най-силния турнир. От утре ще започнат хилядите спекулации за бъдещето на Моуриньо, като се очаква той да се завърне в Челси.

 

Срещата започна с натиск на Реал Мадрид. Футболистите на Жозе Моуриньо направиха много силна преса в центъра на терена и с бързи комбинации изнасяха топката в предни позиции.

 

Още в 4-та минута Гонсало Игуаин получи кълбото в наказателното поле, но пропусна от много удобна възможност като се забави и Вайденфелер изби удара му. В 13-та минута дойде и първия шанс пред нападателя на Борусия - Роберт Левандовски. Той получи топката в наказателното поле, обърна се и шутира право в ръцете на Доего Лопес.

 

След това при една грешка в защитата на Борусия, позволи на Роналдо да овладее коженото кълбо в движение в наказателното поле. Португалецът се завъртя много бързо и също стреля в ръцете на вратаря, но от непосредствена близост.

 

 

В 15-та минута при една страхотна комбинация между Игуаин и Йозил, изведе последния сам срещу вратаря, но немския национал стреля в аут.

 

Една от звездите на Борусия Дортмунд Марио Гьотце трябваше да напусне терена още в 15-та минута защото получи контузия. На негово място в игра се появи Кевин Гроскройц.

 

Постепенно темпото на игра се поуспокои, което беше добре за гостите от Дортмунд. Те започнаха да поглеждат и по-често към вратата на Диего Лопес. При една контраатака Блашчиковски се забави и топката му бе отнета. Борусия удържа натиска в първите 30 минути от мача и започна да се оглежда за повече атаки към вратата на домакините.

 

 

Грешките зачестиха, като двата отбора не успяваха да се освободят от захвата, в който бяха попаднали. В последната минута на полувремето Кристиано Роналдо стреля от близо 30 метра от пряк свободен удар, който мина високо над вратата. В ответната атака трима играчи на Борусия излязоха срещу двамата защитници на Реал, но подаването на Гройскройц бе неточно.

 

Второто полувреме отново започна с натиск на домакините окрилени от песните на запалянковците. Реал стигна обаче само до две центрирания в наказателното поле. Дортмунд отвърна с добра атака. Ройс изведе Левандовски, който си скъси ъгъла, но изпрати топката в напречната греда.

 


Второто полувреме отново започна с натиск на домакините окрилени от песните на запалянковците. Реал стигна обаче само до две центрирания в наказателното поле. Дортмунд отвърна с добра атака. Ройс изведе Левандовски, който си скъси ъгъла, но изпрати топката в напречната греда.

 


Жозе Моуриньо реагира светкавично и пусна в игра Кака и Карим Бензема на мястото на Коентрао и Игуаин. По този начин той насити халфовата линия за сметка на защитата.

 

В 62-та минута вратаря на Реал Мадрид Диего Лопес спаси своя отбор след великолепна реакция. Марко Ройс навърза защитата на домакините отдясно на наказателното поле и пусна топката към Гюндоган, който от около 5 метра стреля в ръцете на вратаря.

 

В тези минути Жозе Моуриньо рискува всичко защото търсеше един гол, който да отпуши голмайсторския нюх на неговите футболисти. Реал пробва силен натиск, който обаче не водеше до чисти положения. Дори отново Борусия пропусна чист шанс дело на Левандовски, който би във вратаря.

 

 

Така се стигна до последните 10 минути на мача, които бяха много напрегнати. Кака нахлу перфектно по дясното крило и пусна топката по земята, където Бензема я засече за 1:0 . Това даде криле на домакините и те се настаниха в полето на Борусия. Серхио Рамос пробва удар с глава, но право в ръцете на вратаря.

 

В 88-та минута Вайденфелер се намеси много добре и предотврати гол след силен удар на Бензема. Веднага след това обаче при едно разбъркване в наказателното поле Серхио Рамос с много мощен удар не остави шансове на стража и вдигна целия стадион на крака за 2:0.

 

След това Борусия успя да удържи устрема на домакините и се класира за финала в Шампионската лига.