Меси прегледан на ултразвук, лекарите пред дилема

снимка: mundodeportivo.com

Лео Меси премина прегледите на ултразвук, които трябваше да дадат повече яснота около състоянието на крака му и евентуално да отговорят на въпроса дали ще може да играе в реванша срещу ПСЖ.

 

Все още не е ясно дали суперзвездата на Барселона ще се появи в игра на „Камп Ноу", но според мнението на медицинските лица ако той излезе на терена, рискува да си навлече по-сериозни проблеми в бъдеще.

 

Меси в момента продължава да не тренира със съотборниците си и продължава да се възстановява по начертаната си програма.

 

Той работи предимно във фитнеса, след което се подлага на физиотерапевтични процедури. Именно специалистите, които се занимават с него по време на тях ще имат думата дали той може да играе срещу ПСЖ.

 

Самият Меси също има право на мнение в ситуацията, макар че винаги е изразявал желание да играе, когато може, без значение от проблемите си.

 

Последното решение ще бъде взето от треньора Тито Виланова, който знае, че се нуждае от Бълхата в реванша срещу Пари Сен Жермен, но и също така няма да иска да застраши футболиста в бъдеще.

 

В двубоя с Майорка в събота вечер Меси не взе участие, като беше заменен отлично от Франсеск Фабрегас, който стана първият испанец с хеттрик за Барса в Ла Лига от 12 години насам.

 

Не е ясно обаче дали Виланова ще посмее да сложи Фабрегас на позицията на Меси и да заложи също на Алексис Санчес, както беше срещу опашкаря в Примера дивисион.

 

Испанските медии прогнозират, че Меси ще остане на пейката срещу ПСЖ и ще очаква включване в по-късен етап от двубоя, ако е необходимо.