ВИДЕО: Роналдо разплака "Олд Трафорд" и му се извини, Реал продължава в своя "Театър на мечтите"

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Кристиано Роналдо обра овациите при завръщането си на „Олд Трафорд", а за да го направи още по-драматично и емоционално, реализира решаващия гол, за да елиминира Манчестър Юнайтед и да прати Реал Мадрид на четвъртфинал в Шампионската лига.

 

В дерби сблъсък, за който дълго ще се говори, „червените дяволи" не можаха да пречупят „краслкия клуб" и отстъпват с общ резултат 2:3, като предсказанието на вестник Marca се сбъдна и „белият ангел" Роналдо прати Юнайтед в ада.

 

Всичко се развиваше по плана на Сър Алекс Фъргюсън през първото полувреме и по-малък разход на енергия домакините стигнаха до три добри положения за гол, като Неманя Видич нацели гредата.

 

120 секунди след почивката пък прострелно центриране на Луиш Нани се отклони в тялото на капитана Серхио Рамос и се оплете в мрежата на иначе представящия се отлично вратар Диего Лопес - 1:0 за „червените дяволи".

 

В 57-ата минута обаче стана факт най-дискусионната ситуация в дербито - Нани вдигна високо крака си и удари с бутоните Алваро Арбелоа в областта на гърдите. Решението на Джунайт Чакър бе категорично - червен картон за португалското крило.

 

В 66-ата минута резервата Лука Модрич се разписа с фантастичен изстрел от над 20 метра, който не остави никакви шансове на вратаря Давид Де Хеа - 1:1.

 

Само 180 секунди по-късно Роналдо беше изпуснат от Рафаел да Силва и засече с плонж прострелно центриране по земя на Гонсало Игуаин - CR7 се извини с жест на феновете на "Олд Трафорд" за причинената болка.

 

Така за първи път от 2005-та година, когато Милан спечели с 1:0, „червените дяволи" напускат победени „Театъра на мечтите" в мач от Шампионската лига.

 

 

В оставащите минути до края Юнайтед заслужи уважение с офанзивния си стил на игра, който принуди Диего Лопес да прави поредица от страхотни спасявания, за да съхрани аванса на „кралския клуб".

 

И Сър Алекс, и Моуриньо заложиха на по едно изненадващо име в състава си - Уейн Рууни и Карим Бензема бяха оставени на пейката, което определено не се очакваше.

 

Авторът на гола за „дяволите" на „Сантяго Бернабеу" Даниел Уелбек започна зад изнесения по-напред нападател Робин ван Перси. Майкъл Карик ръководеше средната линия на Юнайтед, подпомаган от ветерана Райън Гигс, Том Клевърли и Луиш Нани.

 

Уелската жива легенда на Манчестър започна своя мач номер 1000 в кариерата. "Червените дяволи" отново разчитаха на Давид Де Хеа под рамката на вратата си, докато пред него бе нареден квартетът Рафаел да Силва, Рио Фърдинанд, Неманя Видич и Патрис Евра.

 

 

Вместо разписалия се в последното „Ел Класико" Бензема, в игра започна Гонсало Игуаин, който не се бе разписвал в Шампионската лига от 2011-та година срещу ЦСКА (Москва). За последно Игуаин записа игрови минути именно срещу Манчестър Юнайтед - на "Сантяго Бернабеу" на 13-ти февруари, когато след час игра замени именно Карим Бензема.


Представилият се на високо ниво в дербитата с Барселона през този сезон Рафаел Варан също е заслужил доверието на Специалния, като в защита ще си партнира със Серхио Рамос, Алваро Арбелоа и Фабио Коентрао.

 

На вратата на "белия балет" започна Диего Лопес, а капитанът Икер Касияс не бе сред резервите - вторият избор за голкипър бе Антонио Адан.

 

Шаби Алонсо, Сами Кедира, Анхел Ди Мария и Месут Йозил ще водят битката в средата на терена, докато Кристиано Роналдо ще има за задача да тероризира отбраната на Манчестър Юнайтед.

 

 

През първото полувреме Реал Мадрид имаше по-голямо притежание на топката и по-често се задържаше в противниковата половина, но за сметка на това домакините се оказаха по-ефективни и стигнаха до по-добрите голови положения.

 

Въпреки че през първите 20-ина минути рядко вратарят на Реал Диего Лопес влизаше в кадър, можеше да получи гол по нелеп начин при изпълнение на корнер. След центрирането Неманя Видич се извиси над бранителите на гостите и стреля опасно с глава, но топката нацели гредата и след рикошет попадна в прегръдките на Лопес!

 


Great Chance Vidicby Counterpoint1

 

Така тактиката на „кралския клуб" с постепенни атаки и много подавания в половината на Юнайтед можеше да отиде по дяволите, ако сръбският бранител бе по-точен и бе материализирал шанса си.

 

В 34-ата минута зрителите на „Олд Трафорд" отново въздъхнаха разочаровано, като този път Диего Лопес с намесите си предотврати сигурен гол в мрежата на Реал. Първо Робин ван Перси се измъкна от опеката на бранителите и си освободи позиция за стрелба, а вратарят на Мадрид не се намеси по най-добрия начин.

 

Кълбото попадна в обсега на притичалия Дани Уелбек, но той реши да стреля интуитивно, като този път Лопес бе по-добре подготвен и с блестящ рефлекс попречи на добавката да бъде превърната в гол.

 

 

От корнера също можеше да се получи критична ситуация за голкипъра на Реал, след като Видич отново се пребори във въздуха и отправи удар с глава, който този път прелетя на сантиметри над гредата.

 

Реал Мадрид имаше по-голям контрол в началото на мача и се държеше по-скоро като домакин, който опитва да приложи натиск срещу опонента си. В крайна сметка „белия балет", играещ в резервните си зелени екипи, завърши първата част с по-голям брой удари в очертанията на вратата - 6 срещу 5, но нито един от тях не беше толкова опасен, колкото положенията на Видич при корнерите.

 

До почивката Месут Йозил, Шаби Алонсо и Анхел ди Мария оставаха в сянка и не оправдаваха големия си потенциал. За феновете на „кралския клуб" оставаше да се надяват на по-висока ефективност при атаките и изстрелите след почивката.

 

 

Второто полувреме започна по най-добрия начин за „дяволите" и по най-неприятния за „кралския клуб", защото Серхио Рамос си отбеляза злощастен автогол. В 47-ата минута капитанът на Реал се озова на пътя на топката след прострелно центриране на Нани и при получилия се двоен рикошет (кълбото удари и Уелбек) Лопес бе безпомощен - 1:0 за Юнайтед.

 

 

Мадрид можеше да отговори светкавично след прекрасно центриране на Игуаин, но топката не можа да бъде засечена от някой в наказателното поле и кацайки на гредата, излезе в аут.

 

В 57-ата минута обаче надеждите на „кралския клуб" за обрат или поне изравняване се възвърнаха с пълна сила, докато феновете на Юнайтед побесняха. Луиш Нани вдигна високо крака си пред лицето на Алваро Арбелоа, което провокира реферът Джунайт Чакър да му покаже червен картон!

 

Медиите в Англия предупреждаваха преди мача, че този съдия „не обича" английските отбори, защото в международните мачове на различни клубове от Острова е гонил големи звезди като Марио Балотели (Манчестър Сити), Джон Тери, Гари Кейхил (Челси) и Стивън Джерард (Ливърпул).

 

 

Това числено предимство подейства като магическа пръчка за представянето на Реал и „кралския клуб" постигна пълен обрат само в рамките на 3 минути между 66-ата и 69-ата.

 

Първо Лука Модрич (заменил Арбелоа след изгонването на Нани, за да стане схемата на Мадрид 3-5-2) с фантастичен удар от над 20 метра прати кълбото в левия ъгъл на Де Хеа и не остави никакви шансове на испанския страж - 1:1.

 

След това Йозил оправда присъствието си на терена с чудесен пас с петя към Игуаин, с който изведе аржентинеца зад защитата вдясно с наказателното поле. Последва прострелно центриране по земя, Рафаел забрави за Роналдо и португалецът с плонж засече топката в мрежата за 1:2.

 

Роналдо демонстрира респект към феновете на „Олд Трафорд" и вместо да празнува, им се извини с жестове за причинената болка.

 

 

Юнайтед отпадна повече от достойно, защото в оставащите минути до края по нищо не показа, че играе с човек по-малко и натика гостите в собствената им половина. В 83-ата минута пък Диего Лопес направи поредното си страхотно спасяване, за да попречи този път на Майкъл Карик да му отбележи с глава.

 

В 84-ата минута пък Лопес хвана изстрел отблизо на Робин ван Перси, а при добавката влезлият като резерва Уейн Рууни стреля разочароващо над вратата от 5 метра. Английският национал няма гол на „Олд Трафорд" в Шампионската лига от 2010-та година насам.

 

В продължението отново Видич след центриране от корнер стреля опасно, но Лопес за пореден път се отличи под рамката и запази преднината на Реал.

 


szólj hozzá: Manchester United vs Real Madrid 1:2 HIGHLIGH