Битката в Примера: На Барса им пари под килимчето, но...

снимка: БГНЕС/EPA

Барселона регистрира най-кошмарната си поредица от мачове в Примера дивисион от 2003 година насам, инкасирайки три поредни загуби и общо четири мача без победа в първенството – 2:2 с Виляреал, 1:2 от Реал Мадрид, 0:1 от Реал Сосиедад и 0:1 от Валенсия.

Основните конкуренти за титлата Атлетико (Мадрид) и Реал Мадрид записаха три поредни победи и сега са залепени за каталунците в класирането, след като до неотдавна изоставаха, на пръв поглед, безнадеждно.

Барселона и Атлетико имат по 76 точки, а Реал е със 75 при оставащи пет кръга до края на Примера дивисион. Борбата за титлата ще бъде жестока при всички положения, но какви са препятствията на триото до края на сезона?

Както показва таблицата на „Мундо Депортиво“, Барселона е с най-лесна програма до края на първенството, докато още в сряда в междинния 34 кръг Атлетико има тежко гостуване на Атлетик (Билбао), а Реал Мадрид приема четвъртия Виляреал.

На Барса предстои да играе с по-непретенциозни тимове като Депортиво, Спортинг, Бетис, Еспаньол и Гранада, докато Атлетико – освен трудната визита в Билбао – има мачове с Малага, Райо Вайекано, Леванте и особено коварното домакинсто на Селта, който се бори за европейска квота.

Като че ли програмата на Реал Мадрид е най-тежка, но поне „белия балет“ домакинства срещу най-сериозните си съперници в лицето на Виляреал и на Валенсия, докато има визити на Райо, Реал Сосиедад (който надви Барса) и Депортиво.