Чичарито бележи в Шампионска лига, Уелбек срещу Клевърли на финала за ФА Къп

снимка: БТА/AP

С идването на Луис ван Гаал начело на Манчестър Юнайтед, холандецът прати под наем Том Клевърли в Астън Вила, Хавиер Ернандес в Реал Мадрид, а Даниел Уелбек бе продаден в Арсенал.

"Червените дяволи" почти сигурно си гарантираха място в топ 4 и класиране за Шампионска лига догодина, но Ван Гаал не успя да спечели трофей, като по този начин втора поредна година Манчестър Юнайтед няма спечелено отличие. Отборът отпадна срамно от МК Донс с 0:4 за Купата на лигата, а с гол на продадения Дани Уелбек, Арсенал ги отстрани и за Купата на Футболната асоциация. Английският нападател записа участие за "червените дяволи" в унизителната загуба от третодивизионния МК Донс. Ернандес също бе на терена.

Астън Вила, с Клевърли в състава си, отстрани Ливърпул на полуфинала за ФА Къп и ще се изправи на Уембли срещу Арсенал и Уелбек. По този начин, двамата изгонени ще играят финал, а един от тях ще спечели и трофей за сезона. Договорът на Клевърли изтича след края на сезона и играчът призна, че дните му с екипа на Манчестър Юнайтед са приключили. 

Друг играч, който не намери място в състава на Ван Гаал, е Хавиер Ернандес. Чичарито е резерва в Реал Мадрид, но в реванша на четвъртфинала на Шампионска лига срещу Атлетико, получи своя шанс. Заради контузия на Бензема, Карло Анчелоти заложи на мексиканеца в атаката на "белия балет". Ернандес се възползва от това и отбеляза единственото попадение в двубоя, което бе и достатъчно за "кралския клуб" да играе на полуфинал.

На мястото на Ернандес, Ван Гаал взе под наем Радамел Фалкао от Монако. Колумбиецът не блести с фланелката на "червените дяволи" и се разписа едва четири пъти за сезона.