Топ 10: Най-бързите голове в историята на футбола

галерия:

Футболът е най-гледания спорт в целия свят и има голове, които феновете никога няма да забравят. Представяме ви Топ 10 на най-бързо отбелязаните попадения в световния футбол.

Хесус Навас - Мачестър Сити - Тотнъм

Ноември 2013, мачът между МАнчестър Сити и Тотнъм ще се запомни с две големи постижения за "гражданите". В тази среща те записват най-убедителния си успех над този съперник във Висшата лига, побеждавайки "шпорите" с 6:0, а Хесус Навас вкара петия най-бърз гол в историята на първенството. 15-тина секунди след началото на играта Серхио Агуеро решава да пробва рефлекса на Юго Лорис, който успява да избие топката, но тя попада на крака на Навас, който открива резултата рано, рано в мача.

Дуайт Йорк - Астън Вила - Ковънтри

Йорк е голяма фигура в историята на Манчестър Юнайтед и е част от отбора, който през 1999 година печели требъл, но той има и момент от кариерата си в Астън Вила, който със сигурност няма да забрави.

Иън Тейлър подхваща атака за "виланите" веднага след първия съдийски сигнал и с чудесен пас предоставя кълбото на Йорк, който спокойно реализира след само 13 секунди игра.

4137230

Марк Видука - Лийдс Юнайтед - Чарлтън Атлетик

Легендата на австралийския футбол има много незабравими моменти с екипа на Лийдс, като например четирите му гола, които реализира във вратата на Ливърпул, но не е за изпускане и голът, който реализира срещу Чарлтън Атлетик след само 11 секунди игра - осмия най-бърз гол в историята на световния футбол.

4137229

Алън Шиърър - Нюкасъл - Манчестър Сити

Алън Шиърър е футболист, който никой никога няма да забрави. Английският национал все още държи рекорда за най-много отбелязани попадения във Висшата лига - 258. 

В мач на любимия му Нюкасъл срещу Манчестър Сити през 2003, той се разписва след само 10.4 секунди.

Ледли Кинг - Тотнъм - Брадфорд

Без съмнение Кинг е един от най-легендарните играчи на "топчиите" и с дългия си престой на "Уайт Харт Лейн" той печели много фенове, които често се шегували с него, като казвали "По-лесно е да преодолееш Пентагона, от колкото Ледли Кинг". Най-запомнящият се момент в кариерата на легендарния бранител е през зимата на 2000. В мач с Брадфорд за изненада на всички Кинг дава начало на мача с удар от центъра и след само няколко секунди се озова сам срещу стража на Брадфорд и го преодолява след точно 10 секунди.

Рой Маккай - Байерн (Мюнхен) - Реал Мадрид

Бившият холандски нападател бе един от най-добрите по своето време, а най-незабравимият момент с негово участие е голът, който той реализира срещу Реал Мадрид в турнира за Шампионска лига. Маккай получава страхотен пас от Хасан Салихамиджич, преодолялРоберто Карлос предитова, и вкарва след само 10 секунди - най-бързия гол в историята на турнира.

Тим Кейхил - Ню Йорк Ред Булс - Хюстън Динамо

Великият австралийски нападател има много рекорди записани срещу името си, но нито един от тях не е престижен колкото този. Докато се състезава в МЛС за Ню Йорк Ред Булс, бившият играч на Евертън вкарва най-бързото попадение в историята на Мейджър Лийг Сокър - едва седем секунди.

Науаф Ал Абед - Ал Хилал - Ал Шоалах

Националът на Саудитска Арабия записа името си сред рекордьорите в тази класация, след като се разписа след само 2,4 секунди. При първия съдийски сигнал, Ал Абед видя, че стражът на Ал Шоалах не си е на мястото и стреля моментално от центъра, като за учудване на всички на стадиона топката влетя в мрежата. Все пак това още не е най-бързия гол, а е едва третия.

Марк Буроус - Каус Спортс - Ийстлих

Английският футболист може вече да не е сред живите, но името му все още седи на второ място при най-бързите голмайстори в цялата история на футбола. Още във втората секунда той вече бе в прегръдките на съотборниците си, след като нанесе силен удар и прехвърли вратаря, като не му остави шанс да играе с коженото кълбо.

Никлас Бендтнер - Арсенал - Тотнъм

Не е случаен прякорът, с който е известен Бендтнер - Лорд. Причината за това е, че датчанинът е футболистът, който реализира най-бързия гол в историята на футбола, след като се появи като резерва в мача с "шпорите". Той заема мястото на Емануел Ебоуе и след само 1,8 секунди се възползва от брилянтно центриране на Сеск Фабрегас от корнер, като с гола си носи и успеха на "артилеристите" в дербито на Лондон.