Най-известните транспаранти в Англия

галерия:

  1. Феновете на сър Алекс Фъргюсън

4137225

Феновете на Манчестър Юнайтед използваха този банер при последните двубои на отбора под ръководството на Фъргюсън. Фърги спечели 49 трофея докато бе начело на „червените дяволи“ и се превърна в един от най-добрите мениджъри в света

  1. Феновете на Нюкасъл

4137222

В последните сезони привържениците на „свраките“ показаха, че не симпатизират на вече бившия мениджър Алън Пардю. Те постоянно протестираха срещу начините по които Пардю водеше отбора и липсата на успехи.

  1. Феновете на Арсенал

4137217

Арсен Венгер спечели много уважение и постигна много успехи начело на „топчиите“. В последните години, с изключение на Купата на Футболната асоциация, липсват трофеи във витритната на „Емиратс“ и феновете искат той да напусне клуба, но въпреки това, му остават благодарни за постигнатото.

  1. Банерът за Джерард

4137221

Стивън Джерард се превърна в легенда на Ливърпул. Халфът не успя да спечели първенството с екипа на „мърсисайдци“ и това доведе до подигравки от феновете на Манчестър Юнайтед. След като Ливърпул не успя да спечели титлата миналата година, привърженици на „червените дяволи“ изпратиха „летящ банер“ над „Анфийлд“.

  1. Феновете на Кристал Палас

4137216

Известно е, че в Англия феновете са недоволни от високите цени на билетите. След като отборът на Кристал Палас получи 5 милиарда паунда от телевизионни права, феновете излязоха с банер, който да изрази тяхното недоволство от високите цени за билети, въпреки получените пари.

  1. „Мръсните пари“ на Абрамович

4137218

Отново феновете на Кристал Палас опънаха транспарант по време на мач срещу Челси. По този начин те изразиха недоволството си от собственика на Челси Роман Абрамович. Феновете на Палас са на мнение, че руският милиардер е развалил английският футбол с похарчените милиони за футболисти.

  1. Феновете на Челси против расизма

4137224

Инцидентът в метрото, след осминафиналната среща в Шампионска лига между ПСЖ и Челси, развали репутацията на феновете на „сините“ и ги маркира като расисти. В следващият двубой на лондончани на „Стамфорд Бридж“ привържениците излязоха с транспарант, който остави послание против расизма за всички фенове на отбора по света.

  1. Банерът за Роналдо

4137219

През 2013-та година Манчестър Юнайтед се изправи срещу Реал Мадрид в Шампионска лига. Във втория двубой Кристиано Роналдо се завърна на „Олд Трафорд“. Феновете на „червените дяволи“ го посрещнаха подобаващо и „го помолиха“ да не вкарва.

  1. Дейвид Мойс

4137220

Миналият сезон бе кошмар за феновете на Манчестър Юнайтед. Отборът завърши на седма позиция и не успя да се пребори за място в Шампионска лига. Дейвид Мойс, който бе мениджър на „червените дяволи“ бе критикуван, но феновете на противниковите отбори му симпатизираха. По време на дербито на „Олд Трафорд“ между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, феновете на мърсисайдци не пропуснаха възможността да се пошегуват с мениджъра на съперника.

  1. Съперничеството между Манчестър Юнайтед и Ливърпул

4137223

Мърсисайдци дълго време държаха рекорда за най-много трофеи във Висшата лига – 18. Феновете на отбора се подиграваха с тези на Манчестър Юнайтед и им казаха „да се върнат, когато имат те 18 трофея“. След назначаването на сър Алекс, „червените дяволи“ имаха невероятен успех и шотландецът помогна на отбора да вдигне 20-ият си трофей във Висшата лига. Този банер бе издигнат, когато отборът игра с Ливърпул, след като Манчестър Юнайтед спечели 18-тата титла.