Смях в залата: Боби изцери българския футбол за 3 минути

снимка: Булфото

През тази седмица нещата в българския футбол тръгнаха рязко нагоре, като връхната точка беше снощи след Изпълкома на БФС, който взе най-точното и най-доброто решение в историята, уволнявайки категоричният виновник за слабото ниво на българския футбол, ниската култура на българина и изчезването на тефтерчетата на Златанов - Любослав Пенев.

"Meн ме е много яд, че се разделям с него. Вкара дисциплина, вкара много неща, но тези играчи очевидно не го заслужават", заяви Боби Михайлов с целия си авторитет, натрупан най-вече през последните няколко години на изключително успешно управление на българския футбол.

Играчите ОЧЕВИДНО не заслужават Пенев, но пък Пенев е този, който се прости с работата си. В крайна сметка, и по Европата е така. Самир Насри изгони Дидие Дешам от поста селекционер на Франция, защото на играча на Сити му липсваше дисциплина... или пък изгониха Насри от отбора на "петлите".... а, бе, какво разбират на Запад, треньорът винаги е виновен. Вън, пък извинявай, не те заслужаваме....

Но така е в живия живот. Гърция си уволни треньора след резила с Фарьорските о-ви. Босна и Херцеговина уволни треньора си след загуба от Израел. Нормално е и Любо Пенев да бъде уволнен, все пак България беше един от 32-ата финалисти на Световното първенство и се класира и на осминафинал. После, равен с Малта. Е, как да не махаме Пенев. Потенциалът на националния отбор го видяхме на Световното, това в квалификациите няма нищо общо с този тим, който игра на осминафинал в Бразилия.

Вчерашният ден роди и още едно брилянтно решение - намаляване на чужденците в А група. Алелуя, най-накрая адекватни думи! Браво! Нищо, че това го слушаме от години. Още лятото го слушахме, че от 4-ма ще паднат я на 3-ма, я на 2-ма, я на 1. Ама нещо не се получи и след призивите за по-малко чужденци, изведнъж Раят за агенти стана още по-голям, тъй като днес в А група могат да играят 5 играчи извън ЕС. Тамън след думите, че Михайлов ще намалява чужденците. После, през август, пак го каза. Вчера пак го каза. Важно е да се говори, те хората са го казали: "С приказки всичко става".

Така, за 3 минути Борислав Михайлов и БФС оправиха българския футбол. Децата тренират още от ранна възраст по школите при лицензирани треньори, които в никакъв случай не са на собственика на брат му втори братовчеди. Будките около стадионите фалираха, защото вече няма кой да им взима патрончетата от 200мл. твърд алкохол от 9 до 6 всеки делничен ден. Базите на отборите са по модел на "Ла Масиа", а стадионите заприличаха на "Алианц Арена". БФС върна хората на стадионите, а националният отбор ще бъде поет от сър Алекс Фъргюсън, който сам реши да се върне във футбола и по информация на Sporta.bg иска да му се плаща в дъвки.

А големият виновник Любо Пенев приключи с футбола, защото никой играч в света не го заслужава....