Головата мощ на Роналдо

снимка: БТА/AP

Португалският магьосник на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отново показа на какво е способен, след като отбеляза 4 попадения за успеха на "кралския клуб" срещу Елче с 5:1.

След този мач бившият играч на Манчестър Юнайтед закръгли своите хеттрикове за Реал във всички турнири на 25 – само на 3 от рекорда на Алфредо Ди Стефано. В Примера той вече има 21 – едва на един от Ди Стефано.

Головите способности и безмилостната ефективност на Кристиано Роналдо се виждат ясно при поглед над другите му статистики за Реал – 9 гола в 4 мача от началото на сезона, 264 гола в 254 мача във всички турнири (на 59 от рекорда на Раул), 186 попадения в 169 двубоя в Примера (на десето място във вечната ранглиста на шампионата).

През миналия сезон португалската голова машина подобри и върховото постижение за най-много попадения в един сезон на Шампионската лига17 (с 3 повече от рекорда на Жозе Алтафини и Лионел Меси). Общият му брой попадения за Реал в турнира (53) е с 13 по-малко от легендата на Реал Мадрид - Раул Гонсалес Бланко.

Статистиката на Роналдо е красноречива и остава да видим дали още някой от рекордите ще стане негов до края на сезона.