В Англия откриха топлата вода

снимка: БТА/AP

„Артуро Видал май няма да отиде в Манчестър Юнайтед“, общо взето гласят последните информации от английските меди относно „трансфера“ на чилийския халф от Ювентус в „червените дяволи“.

Цяло лято британските вестници, сайтове и телевизии заливат Европа и света с данни за „сериозен интерес“, „официална оферта“, „конкретно предложение“ от страна на Юнайтед към италианския шампион.

Самият футболист пък постоянно „споделял пред приятели“, „стягал багажа“, „искал да отиде в Манчестър“, „минал прегледи в Манчестър“ и едва ли не е бил държан заложник в Торино.

В крайна сметка лъсна истината за въпросния „сериозен“ интерес от страна на Манчестър Юнайтед – клубът може да отдели най-много 43 милиона евро за Видал, което изобщо не е достатъчно за Ювентус.

„Старата госпожа“ няма нужда от парите спешно, а самият играч не държи да напуска. При това положение, от Юве съвсем нормално поставят цена от не по-малко от 50 милиона за чилиеца. От самото начало на лятото Юнайтед не се доближи до исканата сума, а медийната кампания не помогна.

В Италия дотолкова са раздразнени от постоянните спекулации на Острова, че днес най-големият спортен всекидневник Gazzetta dello Sport дори подчерта, че Ювентус не само са отхвърлили офертата от 43 милиона за Видал, но са го направили „категорично“.

Така че в Англия най-накрая откриха топлата вода – Видал остава в Торино.