В Казахстан скочиха на Ботев и БФС: Нарушиха закона!

снимка: FC Astana

В Казахстан явно никак не са очаровани от факта, че вторият във временното класиране на първенството Астана няма да се класира служебно за втория предварителен кръг в Лига Европа, а ще трябва да играе с Ботев (Пловдив).

 

Както е известно, „канарчетата" получиха правото да заместят отказалия се доброволно ЦСКА в първия квалификационен кръг и ще срещнат именно столичния казахстански тим.

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов разкри вчера, че това е станало възможно със съдийствието на УЕФА, която е посочила законния път за разместването.

 

„Казаха ми да оттегля лиценза на ЦСКА и да го присъдя на Ботев, защото няма друг начин. Трябва един отбор да не покрива критериите за лиценз, за да може да бъде заместен от друг тим", обясни Михайлов и посочи, че точно това е сторил.

 

В Астана и Казахстан обаче смятат действията на БФС за незаконни и потъпкващи правилника на европейския футбол.

 

„Този човек (Борислав Михайлов) е благодетел на Ботев, защото им подари старт в евротурнирите. Как иначе можем да определим ситуацията?

 

Не може един отбор да се откаже доброволно и да бъде заместен от друг. Нарушенията на правилата са налице. Ако от Астана решат да пратят жалба до УЕФА, то тя ще бъде приета без никакви проблеми.

 

Дори и Ботев да участва, то той няма да право да взима коефициента на ЦСКА", посочват още от казахстанския спортен сайт Sports.kz