Лудогорец чака подарък от Миньор, Херо откачи и си тръгна

снимка: Булфото

Отборът на Лудогорец вече чака евентуален подарък от страна на Миньор, след като днес "орлите" свършиха своята работа и спечелиха с 3:1 домакинството си на Черноморец в мач от 28-ия кръг на Виктория футболно първенство.

 

Два гола за домакините отбеляза Иван Стоянов, който изпревари Янис Зику и Жуниор Мораеш при голмайсторите, докато един добави капитанът Емил Гъргоров. Точен за "акулите" в самото начало бе Костадин Дяков. Черноморец завърши сблъсъка и с човек по-малко, след като изгонен с директен червен картон бе Тодор Паланков.


През първата част на двубоя се разигра и истинска драма с участието на Димитър Димитров - Херо, който отново напомни за бурния си характер. Десет минути преди почивката бургазлията бе изгонен от рефера Стефан Спасов, като бе нужна "помощта" на няколко служители на реда, които да го съпроводят до трибуните. Малко след това Херо демонстративно напусна "Лудогорец Арена", виждайки как срещу неговия отбор бе отсъдена спорна дузпа.


По този начин Лудогорец отново се доближи на 2 точки зад лидера ЦСКА, който в момента играе с Миньор в Перник. Черноморец остава на 3-а позиция, но с равен актив от точки с Левски - по 56. "Акулите" обаче могат да загубят позицията си в тройката, ако днес Локомотив Пловдив спечели срещу Ботев във Враца.


Иначе срещата започна изцяло по вкуса на Херо, имайки предвид, че неговите футболисти откриха резултата след само 4 минути игра в Разград. Венци Христов получи шанс да стреля и прати топката в лявата греда на вратата, но при добавката Костадин Дяков бе точен, намирайки мрежата за 0:1.


Последва активна игра на домакините, които нижеха атака след атака по посока пазената от Стоян Колев врата. Няколко опасни центрирания бяха отразени от отбраната на "акулите", а в 12' и изстрел на Емил Гъргоров за малко не намери целта.


Постепенно обаче се стигна до 31', когато Иван Стоянов оглави голмайсторската листа на Виктория футболно първенство. Националът осъществи отлична комбинация с Гъргоров и матира Стоян Колев, отбелязвайки 14-ия си гол в първенството за този сезон. Четири минути по-късно се стигна и до скандалните сцени с участието на Димитър Димитров, който недоволен от едно решение на Стефан Спасов, нахлу на терена. Специалистът веднага бе отстранен от рефера, като за малко от гнева му не пострадаха и полицаите, грижещи се за реда на "Лудогорец Арена".


В 39' Херо окончателно напусна стадиона в Разград, след като в полза на домакините бе отсъдена много спорна дузпа. Уалембо игра тяло в тяло с Марселиньо в наказателното поле на Черноморец, като въпреки минималния контакт помежду им, Стефан Спасов видя нарушение. Зад топката застана Иван Стоянов, който стреля в горния десен ъгъл на вратата и даде аванс на своите.


Второто полувреме започна с по-активна игра на домакините, докато гостите от Бургас вече не можеха да разчитат на наставленията на своя старши-треньор. "Орлите" осъществиха няколко добри атаки към Стоян Колев, като усилията им все пак бяха възнаградени в 65'. Авторът на двете попадения за Лудогорец Иван Стоянов записа и асистенция на сметката си, връщайки жеста на Емил Гъргоров, който от чиста позиция покачи на 3:1. Малко след това Марселиньо можеше да отбележи и четвърти гол, но Колев отрази.


В 75' надеждите на гостите за нещо повече в мача съвсем бяха попарени, след като Черноморец остана и с човек по-малко на терена. Тодор Паланков влезе много грубо в краката на Александър Барт, което и му донесе директен червен картон от страна на Стефан Спасов.

 

До края мачът вече се доиграваше, а феновете в Разград вероятно се интересуваха повече от това, което се случваше на "Стадион на Мира" в Перник, отколкото пред самите тях.