ЦСКА продаде Спас Делев в Турция

снимка: Булфото

Нападателят на ЦСКА Спас Делев ще заиграе в турската Суперлийг, след като предстои националът да подпише контракт с елитния Мерсин.

 

Днес Делев потегли със своите съотборници за подготвителния лагер в Гърция, но бе свален от автобуса, за да се върне в София. Утре талантът от с. Ключ ще отлети за Турция, където трябва да премине медицински прегледи и да подпише контракт с новия си клуб.

 

Сумата по трансфера на Спас Делев в Мерсин наброява 1 милион евро.

 

Припомняме, че това е втори опит на Мерсин да се сдобие с услугите на бързоногия нападател. Турците вече претърпяха един неуспех в преговорите с "червените", но този път ЦСКА прие офертата на заемащия 8-ма позиция в местния шампионат тим.

 

Раздялата със Спас Делев пък подчертава процеса на разпродажба на основни футболисти на ст. "Българска армия". ЦСКА вече продаде Янис Зику и Грегъри Нелсън, като съвсем скоро техният път може да последват бразилците Жуниор Мораеш и Мишел Платини.

 

Мерсин заема 8-ма позиция във временното класиране на турската Суперлийг, разполагайки с актив от 27 точки след 19 изиграни срещи. Клубът е създаден през 1925 г., като най-големият му успех е достигането на финал в турнира за Купата на Турция. Това се случва през сезон 1982/83, когато Мерсин отстъпва на гранда Фенербахче в спор за трофея. През следващия сезон тимът участва във вече несъществуващия турнир за Купата на Носителите на Купи, но губи от българския Спартак Варна още в първия кръг.