Топ 10: Играчи, които се възродиха през този сезон

галерия:

снимка: БТА/AP

Във футбола всичко е възможно. Когато най-малко очакваме нещо да се случи, то се случва. Когато всички плюят върху някого, понякога се случва той да се изправи и да каже "аз мога". Тези играчи обичат футбола и се борят за място в отборите, чиито цветове защитават.

Дали се успели да прогресират? Вие преценете.

10. Жереми Менез - той бе резерва през по-голямата част от последния си сезон в ПСЖ. Разочарован от липсата на игрови минути, играчът предпочете да смени клубната си принадлежност.

Отборът, който го приюти бе Милан. Сега френският футболист е най-ярко греещата звезда на "Сан Сиро". Той има 16 гола и четири асистенции на сметката си през този сезон.

От "скамейкаджия", до талисман на Милан, Жереми Менез измина дълъг път, но възроди кариерата си.

9. Франсис Коклен - той бе отритван доста дълго от Арсен Венгер, но контузии в средата на терена принудиха мениджъра на Арсенал да върне в отбора си Коклен, който се подвизаваше в Чарлтън под наем.

Постепенно той направи така, че френският специалист започна да харесва изявите му. Той израстна много напоследък и в момента е един от най-добрите дефанзивни полузащитници в Англия.

8. Стюарт Даунинг - англичанинът се провали на "Анфийлд" и напусна в посока Лондон, където новият му дом бе Уест Хям. Неговото слабо представяне започна да се повтаря и там, докато Сам Алардайс не започна да го налага в роля зад нападателя.

Изведнъж Даунинг се оказа много добър в това си ново прозвище на терена. През този сезон той има пет гола и четири асистенции, а начинът, по който дирижира средата на терена е просто изумителен.

Силното му представяне му донесе и повиквателна за националния отбор на Англия.

7. Лукас Лейва - със сигурност бразилецът притежаваше невероятни качества и преди, но честите му контузии го извадиха от игра за дълго и той загуби игрови ритъм, а след това и блясъка в играта си.

Брендан Роджърс обаче обича да използва схема с дефанзивен полузащитник и в началото опитваше да налага там Стивън Джерард, който се провали и ето, че отново дойде ред на бразилския футболист на Ливърпул да блесне.

Невероятното му влияние нямаше как да не бъде забелязано - 20 мача през този сезон и само 2 загуби на Ливърпул в периода.

4126058

6. Райън Бертранд - той бе перспективен ляв бек в отбора на Челси, но когато в отбора се завърна Жозе Моуриньо, той бе изпратен под наем в Саутхямптън.

Впечатляващото му представяне му донесе и постоянен договор със "светците". Освен това, с негова помощ, към този момент сегашният му отбор е с най-малко получени голове във Висшата лига.

4055861

5. Гилфи Сигурдсон - първият период на играча в Суонзи бе много успешен и той веднага бе забелязан от Тотнъм, който го привлече. Периода му при "шпорите" се оказа доста неуспешен и той се завърна при "лебедите". Сега той помага на отбора да се държи в средата на класирането в топ първенството на Англия и има на сметката си шест гола и осем асистенции.

4. Нани - португалецът, който не получаваше почти никакви шансове за изява в Юнайтед, напусна отбора и се завърна в Спортинг Лисабон, от където започна кариерата му.

В шампионата на Португалия той отново бе доста колеблив, но за сметка на това в Шампионска лига той бе най-добрия им играч, реализирайки четири гола и записвайки още две асистенции на сметката си.

3. Ашли Йънг - през лятото той бе един от набедените играчи, които задължително трябваше да се махнат от "Олд Трафорд". Тогава обаче Луис ван Гаал му даде шанс да се бори за мястото си в отбора и англичанинът му се отблагодари подобаващо.

Слабата форма на новата придобивка на "червените дяволи" Анхел ди Мария също помогна на Йънг, който в момента е абсолютен титуляр на "театъра на мечтите".

Ашли помага на отбора си не само с голове и прекрасни подавания, той подобри значително играта си в защита и старанието си на игрището. Отритнат и нежелан, не, вече не!

2. Маруан Фелайни - той бе най-сериозният трансфер на Дейвид Мойс, а също така и част от поредното му разочароващо действие. Белгиецът се оказа доста посредствена придобивка и през лятото, също както бе и Ашли Йънг, бе нарочен за гонене.

Ван Гаал обаче бе застигнат от доста контузии и се наложи да използва Фелайни. Той от своя страна му се отблагодари и намери позицията, в която се чувства най-добре, а именно зад нападателя.

Сега той не просто е основна част от отбора, е и играта на Юнайтед се гради около него.

1. Франсеск Фабрегас - феноменален в Арсенал, посредствен в Барселона. Той се оказа излишен за каталунците и Жозе Моуриньо сякаш чакаше точно това. Португалецът веднага привлече в Челси Сеск, който се оказа блестящ трансфер и пасна перфектно на стила на "сините".

Прекрасният поглед и нюхът към паса направиха Сеск Фабрегас с най-много асистенции в Челси и дори в цялата Висша английска лига - 19.

Испанският футболист е в най-добрата форма в живота си и със сигурност преминаването му в Челси бе правилното решение за него.