Газпром е новият официален спонсор на Шампионската лига

УЕФА обяви днес, че е постигнато споразумение между организацията и Газпром (най-големият износител на природен гас в света), като от днес руският гигант е официален спонсор на Шампионската лига до 2015-а година, както и на Суперкупата на Европа за 2012-а, 2013-а и 2014-а години.

 

Тригодишният договор ще продължи до края на сезон 2014/15, като компанията ще се включи, осигурявайки различни продукти и услуги.

 

„Доволен съм че Газпром е официален партньор на Шампионската лига до 2015-а година", сподели изпълнителният директор на събитията организирани от УЕФА Дейвид Тейлър.

 

„Газпром е една от най-големите компании в световен мащаб и Шампионската лига ще има изгода от това, че тя присъства в над 20 европейски страни, както и много други по целия свят.

 

„Очакваме ангажираността на Газпром към Шампионската лига да помогне на компанията да затвърди позициите си на световния пазар.

 

Алексей Милър, шеф на управителния комитет на Газпром, също беше доволен, че преговорите между двете страни са завършили благополучно.

 

„Газпром е не просто най-голямата компания за природни газове, но и една от компаниите, които са приятел на футбола. Имаме дълга история що се отнася до финансовите средства, които отделяме за футболни клубове в Русия и Европа. Сега пък се присъединихме като партньор на Шампионската лига - най-силният клубен турнир.

 

„Сигурен съм, че това споразумение ще подобри репутацията на Газпром и ще издигне нашата марка до още по големи нива в световен мащаб".

 

Газпром е шестият и последен официален партньор на Шампионската лига след Хайнекен, Уникредит, Форд, Мастъркард и Сони (Sony Computer Entertainment Europe-SCEE).