Треньорът на Динамо: Очаквахме по-лек съперник

Старши треньорът на Динамо (Загреб) Анте Чачиц призна, че е очаквал по-лек съперник във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

 

Хърватският първенец ще гостува на българския Лудогорец на 17/18 юли, а седмица по-късно ще приеме тима от Разград в реванша на "Максимир".

 

"Очаквахме по-лесен съперник, но ни се падна може би най-тежкият. Но ние сме Динамо Загреб, клуб с утвърдено име в европейския футбол. Ясно е, че ние сме фаворити", коментира Чачиц, цитиран от БТА.

 

"Противникът заслужава респект и пълна мобилизация. Това е клуб, който се развива изключително бързо. Новият собственик изгради изцяло нов отбор, който веднага се нареди до най-добрите български клубове и направи дубъл.

 

Този успех заслужава уважение", допълни той. Чачиц смята, че гостуването в първия мач е предимство за Динамо.

 

"Със сигурност ще се подготвим максимално добре. Смятам, че за нас е по-добре, че гостуваме в България за първия мач, защото нещата ще се решават на наш терен в Загреб.

 

Ще търсим победа още там, за да ни бъде по-лесно в реванша", каза Чачиц. "Знам, че става въпрос за добър отбор, с който ще се запознаем по-детайлно в следващите дни и седмици. Все пак не трябва да им отдаваме голямо внимание, защото всичко зависи от нас", допълни той.

 

"Лудогорец е непознат отбор за нашата публика, но е много силен тим. С идването на богат собственик клубът се възроди. Инвестирани са много пари и Лудогорец стана шампион още в първия си сезон в елита, което е най-големият успех в тяхната история.

 

Въпреки че са качествен отбор, ние сме фаворит в този сблъсък и единствената ни цел е да продължим напред", коментира спортният директор на Динамо Зоран Мамич след жребия в Нион.