Сериозни съперници чакат Лудогорец в ШЛ

снимка: Булфото

Вчера Лудогорец триумфира с шампионската титла на България след успех над ЦСКА с 1:0 на „Лудогорец Арена".

 

Това означава, че Ивайло Петев и неговите момчета ще са поредният български тим, който ще се опита да атакува мечтаните групи в Щампионската лига и да повтори постижението на Левски от сезон 2006/2007.

 

Тази година обаче разградчани ще имат много по-тежка задача, отколкото Левски и Литекс, които в предните три сезона опитаха да стигнат до груповата фаза на турнира в по-улеснените за тимове от нашата черга пресявки.

 

Това е така, тъй като Лудогорец е дебютант в евротурнирите и стартира с коефицент от 2,850, който е прекалено нисък и отборът ще бъде непоставен още във втория предварителен кръг на надпреварата.

 

Сред сериозните най-сериозните имена, които чакат новите шампиони на България са Базел, Димано Загреб, Залцбург, Партизан, както и някои кошмарни за българските тимове препятствия - БАТЕ Борисов, Жилина, Дебрецен и отстранилия Локомотив София с дузпи миналата година отбор на Шльонск.

 

На пръв поглед най-желани съперници от Лудогорец изглеждат литовския шампион Вентспилс, Зестафони от Грузия и Вентспилс от Латвия, макар че латвийците също успяха да пробият до групите на Лига Европа преди няколко сезона.

 

Ето всички възможни съперници на Лудогорец във втория предварителен кръг на ШЛ:

 

Базел (Швейцария), БАТЕ (Беларус), Залцбург (Австрия), Динамо Загреб (Хърватия), Жилина (Словакия), Партизан (Сърбия), Хелзингборг (Швеция), Шериф Тирапол (Молдова), Дебрецен (Унгария), Марибор (Словения), Вентспилс (Латвия), Слован Либерец (Чехия), Шльонск (Полша), ХИК Хелзинки (Финландия), АЕЛ Лимасол (Кипър), Екранас (Литва), Зестафони (Грузия)