Балъков: Успех на Лудогорец срещу Динамо ще бъде много престижен

снимка: Guliver/Getty Images

Български треньор два пъти се изправи срещу противника на Лудогорец в квалификациите на Шампионската лига Динамо (Загреб) през миналия сеузон.

 

С Красимир Балъков начело Хайдук (Сплит) завърши 1:1 у дома и загуби драматично при гостуването си с 1:2. Бившият капитан на националния ни тим коментира противника на Лудогорец.

 

"Лош жребий за българския шампион. Динамо (Загреб) е най-добре организираният като структура клуб в Хърватия. В последните 7 години са шампиони. Разполагат с най-големия бюджет. Макар че сега и там го намаляват, както стана в Хайдук, където работих аз. Нормално, криза е.

 

Двамата братя Мамич - единият е почетен президент, а другият - спортен директор, вършат чудесна работа в Динамо. В Сплит направихме 1:1, а до 82-ата минута на мача в Загреб водехме с 1:0. Паднахме с дузпа в 90-ата минута", сподели пред "24 часа" Балъков.

 

Той обаче препоръча на Лудогорец да гледа позитивно на жребия.

 

"Противникът е много сериозен. Ако българският шампион успее да отстрани Динамо, ще покаже, че ще играе по-различна роля от участниците ни в тези квалификации в последните години. Успех срещу хърватския гранд ще донесе голям авторитет на Лудогорец.

 

Не съм в течение дали са правили някакви трансфери, но Динамо винаги разполагат с качествени млади футболисти. В защита пък играе националът Йосип Шимунич, който има дълъг стаж в Бундеслигата и е доста опитен футболист", разказа още Краси Балъков.