Лудогорец се изправя срещу Динамо Загреб в Шампионската лига

снимка: БТА

Лудогорец изтегли изключително неприятен жребий за втория предварителен кръг на Шампионската лига и ще трябва да се изправи срещу Динамо Загреб.

 

Това бе един от най-неприятните съперници, които можеха да се паднат на „орлите" от Разград, като за това допринесе и ниският клубен коефицент на тима - 2,850, тъй като дебютира в Европа през тази година.

 

Първият двубой ще се играе на 17 или 18 юли в Разград, а реваншът е на 24 или 25 юли на стадион „Максимир" в хърватската столица.

 

Жребият за първия и втория предварителен кръг на най-комерсиалния турнир бе изтеглен днес от 13:00 часа българско време в Нион.

 

Сред евентуалните съперници на футболистите на Ивайло Петев бяха Базел, БАТЕ, Залцбург, Динамо (Загреб), Жилина, Партизан (Белград), Хелзингборг (Швеция), Шериф (Молдова), Дебрецен, Марибор (Словения), Вентспилс (Латвия), Слован (Либерец), Шльонск (Полша), ХИК (Хелзинки), АЕК (Лимасол), Екранас (Литва), Зестафони (Грузия).

 

Положителното в случая е, че хърватският шампион има висок коефицент и ако „орлите" от Разград отстранят своя съперник, ще бъдат поставени в следващия кръг на надпреварата.

 

Двубоят се явява изключително важен за Лудогорец, тъй като, ако бъде отстранен този противник, тимът ще играе минимум още четири мача в Европа, защото ще се класира за третия предварителен кръг на турнира, а отпадане там ще прати разградчани в плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

 

Динамо Загреб е шампион на Хърватия общо 14 пъти, като тази година клубът спечели седма поредна титла, а Купата на страната е попадала 12 пъти в неговата витрина. Освен това „сините" са и 4 пъти шампион на бивша Югославия и 7 пъти носители на купата.

 

Динамо е участвал общо три пъти в груповата фаза на Шампионската лига, като последният случай бе миналата година, достигал е полуфинал на КНК през 1961 година и е играл два пъти на финала за Купата на панаирните градове, като е спечелил изданието на надпреварата през 1967 година. Носител е на Балканската купа през 1976 година.


ВИЖТЕ КОЙ Е ДИНАМО ЗАГРЕБ