Христо Златински продължава кариерата си в Румъния

снимка: Булфото

Румънският футболен клуб Университатя представи официално днес новото си попълнение Христо Златински, който беше привлечен от Лудогорец Разград. Българският национал подписа договор за 2 години с отбора от Крайова, където ще получава по около 150 хиляди евро на сезон. 30-годишният Златински ще играе с номер 23 в новия си тим.

"Избрах най-доброто място за мен, в отбора, който ме искаше най-много. Амбициите на Крайова съвпадат с моите. Надявам се да играем в Шампионската лига през следващия сезон. Бившите ми съотборници от Лудогорец Козмин Моци и Витиня ми казаха много хубави неща за Крайова.

Още повече тук е и моят сънародник Апостол Попов, който ще ми помогне да се адаптирам по-бързо. Преговорите не продължиха дълго, веднага се съгласих. Дойдох тук, за да покажа най-доброто от себе си. Искам да завършим на първо място и ще направя всичко възможно, за да постигнем целта.

Прекарах прекрасни години в Разград, надявам се да имам същия успех и в Крайова", заяви Златински, който стана шампион с Лудогорец в последните два сезона, игра в групите на Шампионската лига и на Лига Европа, спечели купата и Суперкупата на България с разградчани.

Университатя все още търси първия си успех за сезона в румънското първенство след домакинско равенство 0:0 срещу Ботошани на старта и загуба с 0:1 при гостуването на Динамо Букурещ във втория кръг миналия петък. Следващата среща на тима в шампионата е в неделя срещу гостуващия Астра.