След решението на БФС да отложи мача с Левски, Берое изригна: Мъж ли е Гонзо?

галерия:

снимка: Булфото

Отборът на Берое (Стара Загора) излезе с гневно писмо на своя сайт beroe.eu, в което нападна ръководството на българския футбол, в лицето на БФС. Това стана факт, след като от управляващия орган решиха да отложат мача на заралии срещу Левски за Купата на България от 4-и за 8-и декември.


Предлагаме ви пълния текст на съобщението на сайта на старозагорци:

 

"Професионалната футболна лига се наведе пред Левски и премести осминафиналът за Купата на България срещу Берое за 8 декември от 16:00 ч на стадион "Георги Аспарухов". Веднага след жребия на 24 ноември спортно-техническият директор на "сините" Георги Иванов - Гонзо и административният директор на старозагорци Николай Демирев се договориха срещата между двата отбора да се играе на 5 декември от 13 ч, но часове по-късно имащият се за мъж ръководител на Левски се отметна от думата си и прехвърли топката на ПФЛ. А за да допълни гаврата съдийската комисия назначи Ахмед Ахмед от Бургас за съдия.

 

Спортното ръководство на Левски за пореден път показа, че е страхливо и претенциозно и за пореден път опроверга мита, че Левски бил отбор на народа. Същият този народ, който "сините" лишават от удоволствието да подкрепят отбора си слагайки срещата когато им отърва - в работен ден от 16:00 часа и то навръх студентския празник. Но всъщност за Гонзо това да не спазва думата си е традиция - той честта си загуби още когато се показа пред цяла България по слипове. Още малко му трябваше да повтори постъпката на друг "син" герой и да покаже и мястото където слънце не огрява.

 

И тъй като мнозина (включително върлият син привърженик Томислав Русев) от дни наред обясняват, че Берое също си бил отложил мач заради евроучастие уточняваме, че Берое изигра 7 мача от 29 юли до 28 август и не се опрадва нито за секунда. Мачовете можеше и да са 8 ако УЕФА не бе преместила (заради Аустрия Виена и неъвзможността Рапид и Аустрия да играят в един и същи ден) срещата-реванш от турнира за Лига Европа за вторник, 3 август, само 5 дни след първия мач, който бе на 29 юли. Ако срещата от Сливен не беше отложена Берое трябваше да изиграе 3 мача за 6 дни. Това ли е нормално, драги сини привърженици?

 

БФС и ПФЛ никога не се е съобразявал с Берое. Това, че между последния мач за първенство и осминафинала за Купата на България има 11 дни явно е без значение за ръководителите на най-популярния спорт в страната, които показват широки футболни познания. В желанието си да са удобни на Батков, Гонзо и Ясен Петров шефовете на футбола в България за пореден път показаха, че не им дреме ни най-малко за същия този футбол, който управляват. Той затова е и на такова ниво и затова е "блестящото" европредставяне както на участниците в евротурнирите, така и на националния отбор. Защото в България връзкарщината надделява. Това да си псевдогранд явно е повод за единствена гордост.

 

Същата незаинтересованост към продукта, който всъщност искат да продават, показаха от Про.БГ. Вместо голяма зрителска аудитория в неделя, те предпочетоха да бъдат гледани от шепа безработни в сряда по обяд. И после идва голямото учудване защо "А" група носи само загуби и защо подписания договор се оказва нерентабилен? Ето защо - защо продължавате да убивате футбола.

 

Всъщност есента на миналата година бе най-добре организираната в две отношения - съдийство от страна на БФС и организация на ПФЛ. С промените на ръководните постове в съдийската комисия (заради същите тези, пред които БФС отново се навежда) и в лигата (заради това, че на Валентин Михов му омръзна от заобикалящата го некадърност и натиск от страна на "големите") нещата и на двете места тръгнаха надолу. Какво ли ни учудва.

 

Остава единствено отворен въпроса, защо трябваше да чакаме до днес за решението на спортно-техническата комисия като всичко е било предрешено още с едно телефонно обаждане от офисите на ул. "Тодорини Кукли".

 

Преместването на деня обаче трябва да е допълнителна мотивация за Берое - "зелените" трябва да дадат всичко от себе си и да се справят с БФС, Левски и Ахмед Ахмед, който от сега сме убедени, че също ще е подходящия рефер за "гранда". Защото Берое не е получил нищо даром и всичко е извоювано с много работа, с много желание и с много любов. Това, което псевдограндовете никога няма да имат. И заради което хора като Илиан Илиев са в Берое, защото те са свикнали да работят, а не да получават подаръци. Ние се гордеем с Берое - той е като Стара Загора - моногократно изпепеляван, но винаги завръщащ се по-красив и по-истински."