Гонзо гледа на живо набелязан нападател в Испания

галерия:

Спортният директор на Левски Георги Иванов търси заместник на Гара Дембеле в Испания. Той изгледа вчера мача от Сегунда дивисион между Райо Валекано и Херес (3:0), където е набелязаната от него цел.


Самият факт, че това е първият мач, който Гонзо гледа на живо, означава, че трансферът "се пече", обясниха от "Герена", пише "Меридиан мач".


Цел номер 1 за Левски е черногорският национал Андрия Делибашич. Вчера той игра като титуляр за Райо, макар и да не се разписа при убедителната победа. Мадридчани със сигурност влизат в Примера и предвид новите, по-високи изисквания няма да подновят договорите на част от играчите.


Един от тях е 30-годишният Делибашич, който има солидна визитка със сезоните си в Партизан, Майорка, АЕК и Реал Сосиедад. Така той ще може да подпише с Левски като свободен агент.


Делибашич беше считан за голям талант в Сърбия, а най-добрите си мачове изигра още докато носеше екипа на Партизан. С "гробарите" той вкара голове в Шампионската лига на Порто и Олимпик Марсилия (виж видеото - б.а.).


По това време треньор на Партизан беше Лотар Матеус, а на Порто - Жозе Моуриньо. За жалост на Делибашич, кариерата му не се разви по най-добрия начин и след трансфера в Майорка той не можа да се доближи до предишната си форма.