Фабио Коентрао потвърди за интерес от страна на Реал Мадрид

галерия:

Бранителят на Бенфика и португалския национален отбор Фабио Коентрао потвърди, че към него има интерес от страна на испанския гранд Реал Мадрид. Коентрао бе на косъм от „белия балет" още през миналото лято, но тогава двата клуба не успяха да се разберат за трансферната сума на бранителя и той в крайна сметка остана в Португалия.


Според източници на португалските медии от Реал не са се отказали от привличането на звездата на Бенфика и са готови да заплатят 30 милионната клауза, според която той може да напусне свободно тима. Счита се, че Коентрао е основен чарк в бъдещата схема на Жозе Моуриньо, който обеща догодина Реал да изглежда по съвсем различен начин и да спечели повече отличия.


„Моето бъдеще все още не е ясно. Знам, че към мен има интерес от страна на Реал Мадрид, но нямам какво повече да ви кажа - казах всичко, което имах за казване", заяви Коентрао.


„Сега отивам на почивка и после ще видим къде ще играя през следващия сезон", допълни той.


„Ако напусна Бенфика, някой ден със сигурност ще искам да се завърна. Това е нещо, в което съм убеден и ще го сторя с радост, стига разбира се и клуба да се нуждае от мен", демонстрира привързаност бранителят.


„Винаги съм обичал Бенфика и ако напусна, ще отнеса клуба в сърцето си", завърши португалецът. Преди седмица Коентрао открито заяви желанието си да играе в Реал Мадрид, като ги нарече „най-великият отбор в света" и допълни, че единствено оферта от Реал би го накарала да напусне настоящия си клуб.