Левски с категорична победа над Сант Жулия

снимка: SPORTA.BG

Левски си осигури комфортна преднина, побеждавайки андорския Сант Жулия с 4:0 в първия мач между двата отбора от втория предварителен кръг на Шампионската лига.


„Сините" доминираха през първите 45 минути, но така и не успяха да разпечатат вратата на скромния тим от Андора.


Левски наложи териториален превес още в началото на мача, но до сериозно голово положение така и не се стигаше.


В 30-та минута Йовов бе близо до откриване на резултата, но ударът му с глава бе изчистен от голлинията. Минута по-късно пред Седрик Бардон се откри най-чистото голово положение през първата част, когато той се озова очи в очи с Бургос, но ударът му попадна точно в ръцете на вратаря.

 

Второто полувреме започна много добре за Левски, като „сините успяха да открият резултата само четири минути след подновяването на играта (49'). Веселин Минев центрира в наказателното поле и Дарко Тасевски засече топката за 1:0.

 

В 54-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Диего Абдиан получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Зе Соареш.

 

Левски стигна до втори гол в 64-та минута. Владимир Гаджев изведе чудесно Георги Христов и нападателят на "сините" не сбърка, удвоявайки преднината на Левски с хубав диагонален удар.

 

Преднината на „сините" стана класическа в 72-та минута, когато отново Христов бе точен с глава, след центриране на влезлия като резерва Жоазиньо.

 

В 80-та минута отборът на Сант Жулия остана с 9 човека, като играта напусна Алесандро Ромеро.

 

Левски стигна до още едно попадение в 82-та минута, а точен бе Владимир Гаджев, който порази вратата на Бургос от пряк свободен удар за крайното 4:0.

 

До края на мача Левски можеше да направи резултата разгромен, като пропуски направиха Зе Соареш, Георги Христов и Дарко Тасевски, като македонецът нацели и греда в даденото от съдията продължение.