Швейцария гледа към 1/8-финалите след равенство с Румъния (ВИДЕО + СНИМКИ)

галерия:

снимка: uefa.com

Отборите на Румъния и Швейцария не се победиха във втория кръг от груповата фаза на група "А" на Европейското първенство във Франция. Срещата на "Парк де Пренс" в Париж завърши при резултат 1:1, което на практика класира "кръстоносците" за фазата на директните елиминиации.

"Трикольорите" от своя страна продължават да мечтаят за 1/8-финалите, след като взеха първа точка на първенството на Стария континент.

През първите минути от срещата Швейцария бе по-добрият тим, като още в 7' се стигна до реална голова опасност пред вратата на Румъния. Харис Сеферович получи добра топка в наказателното поле. Централният нападател на "кръстоносците" се освободи добре, но ударът му бе крайно неточен, като премина в страни от вратата.

В 15' отново нападателят на Айнтрахт Франкфурт остана очи в очи Чиприян Татарушану, но стражът на "домакините" парира по прекрасен начин удара на Сеферович.

В 18' за първи път защитата на Швейцария бе подложена на натиск и капитанът Стефан Лихщайнер си позволи да дърпа с ръка тениската на Чипчиу, като очаквано последва сигнал за дузпа. Зад топката застана Богдан Станку, който безкомпромисно реализира втората дузпа, отсъдена на европейските финали. Припомняме, че първата отново бе за румънците срещу Франция.

Почти половин час след началото на първата час Кристиан Сапунаро можеше да удвои преднината на своите, но ударът му срещна десния страничен стълб.
Втората част започна по-добре за балканския тим, който можеше да удвои преднината си в 52', когато при центриране от дясно Йоан Джуру бе близко до това да си отбележи автогол.
 4157670
Сякаш от нищото "кръстоносците" стигнаха до изравнителен гол 34' преди края на срещата. При центриране от корнер защитата на северните ни съседи не се справи добре и не изчисти адекватно топката, която попадна на крака на Адмир Мехмеди. Той с бомбен шут по диагонала я прати неспасяемо зад Татарушану - 1:1.
До края на срещата Румъния имаше повече положения, въпреки че швейцарците дебнеха на контраатака, но в крайна сметка до победен гол за един от двата тима не се стигна.
 

4157665

Преди мача

Отборите на Румъния и Швейцария излизат един срещу друг на стадион "Парк де Пренс" във втората си среща. По-рано на първенството на Стария континент, играчите на Ангел Йорданеску загубиха от домакина Франция с 2:1, а "кръстоносците" се справиха с Албания 1:0.

Румъния:Татарушану - Сапунару, Григоре, Кирикеш, Рац - Препелица, Пинтили - Торже, Станку, Чипчиу - Кешеру

4157666

Швейцария: Зомер - Лихтщайнер, Шер, Джуру, Родригес - Бехрами, Гр. Джака - Шакири, Джемайли, Бехрами - Сеферович