Домусчиев: Явно Лудогорец е неподходящо име за клуб

снимка: Булфото

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев гостува днес в предаването "Лице в лице" в ефира на bTV, коментирайки отново големите успехи на "орлите" в последно време.

Във вторник Лудогорец изнесе отличен мач на "Анфийлд", но загуби с 1:2 от Ливърпул първия си мач в Шампионската лига, а играта на разградчани им донесе куп комплименти.

Крупният бизнесмен се пошегува, че явно името на българския шампион напълно отговаря на случващото се с него на терена.

"Трудно издържам в тези толкова напрегнати и интригуващи мачове. Кармата на отбора върви с името му - Лудогорец. Явно сме избрали клуб с неподходящо име, все луди мачове... те със сигурност ще продължат и в бъдеще, трябва да свиквам. Очаквайте още инфарктни моменти", посочи Домусчиев.

Босът на "орлите" категорично отрече информацията в румънските медии, че героят срещу Стяуа Козмин Моци е получил зашеметителна премия в размер на 350 000 евро.

"Не съм давал толкова пари на Моци, колкото се изписа в Румъния. Да, заслужава ги момчето, но това е колективен спорт. Не е редно един играч да получава премия в пъти повече от колегите си. Днес блесва един, утре друг. Moци ще получи индивидуална премия, но не е бомбастична и не е в пъти по-голяма от тази на съотборниците му", коментира той.

Кирил Домусчиев коментира и подкрепата, която фенове на ЦСКА оказаха на Стяуа по време на плейофния мач за влизане в групите на Шампионската лига.

"Приех го нормално. Ние сме нация на негативизма. Винаги ще се намерят хора, които да отрекат това, че някой друг прави нещо добро. В началото ме дразнеше, но вече съм свикнал на българския негативизъм", заяви той.

Относно спорната дузпа, която донесе победата на Ливърпул във вторник, Домусчиев отвърна: "Не искам да споря, съдията така е решил. Голът е гол, дузпата си е дузпа".