Силвио Данаилов се срещна с министър-председателя на Фарьорските острови

снимка: anand-topalov.com

Прeзидентът на Европейския шахматен съюз Силвио Данаилов се срещна с министър-председателя на Фарьорските острови Кай Лео Йоханесен.

 

Срещата се проведе по време на официална визита на Данаилов, която е част от неговата европейска обиколка за промотиране на програмата на Европейския шахматен съюз "Шах в училище", съобщава БТА.

 

По време на официалната среща двамата проведоха интересна дискусия по отношение на въвеждането на програмата в учебните заведения на Фароьрските острови, като обсъдиха също така състоянието на шаха в страната и визията на Европейския шахматен съюз да подпомага развитието на древната игра в т.нар. "малки народи", сред които са и Фарьорските острови.

 

Министър-председателят Кай Лео Йоханесен обеща своята пълна подкрепа на Силвио Данаилов по отношение на програмата "Шах в училище".

 

Кай Лео Йоханесен е голям любител на шахматната игра и бивш вратар на националния отбор по футбол на Фарьорските острови.

 

Силвио Данаилов се срещна още с министъра на образованието, научните изследвания и културата Бьорн Калсо, както и с президента и управителния съвет на фарьорската шахматна федерация.