Организират търг с вещи на легендата Венци Славов в помощ на Йоанка

Семейството на легендата на Балкан Венци Славов също се включи в инициативата за събиране на средства за лечение на малката Йоанка от Ботевград. Роднините му решиха да дарят негови вещи, с които да бъде направен търг. Той ще се проведе по време на благотворителния мач, организиран от Иван Лилов и Мартин Маринов в неделя, 2 юли, от 17:00 часа в „Арена Ботевград“, пише bgbasket.com.

Юношеският национален отбор по футбол до 19 години също се включи в инициативата. Футболистите дариха топка с автографи на целия тим, която ще участва в търга заедно с още много други артикули. Събраните средства ще отидат за лечението на момиченцето. За целта, вещите ще бъдат разположени на удобно място в залата.

В двубоя са поканени да се включат едни от любимите играчи на ботевградската публика в последните години, като те ще се изправят срещу 12-годишните момчета от школата на Балкан. Директорът на спортни клубове Лукойл Сашо Везенков също се включи в инициативата и ще организира отбор от легенди, който да участва в благотворителния мач.