Везенков преди квалификациите за Евро 2017: Вярвам в този отбор

снимка: bTV

Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков изрази оптимизъм преди старта на квалификациите за Евробаскет 2017. Крилото на испанския гранд Барселона сподели, че отборът е подготвен и очаква с нетърпение първия мач от кампанията – гостуването на Украйна на 31 август.

„Добре сме подготвени. Нашият отбор е едно семейство както на терена, така и извън него. Вашите очаквания са много различни от нашите очаквания. Нашите са всеки мач да играем по-добре. Вие можете да очаквате резултати, а ние очакваме все по-добра игра.

Ако играем на 100 процента от нашите възможности, имаме добър шанс. Всички момчета са в много добра форма. Първият мач е много важен, аз лично нямам притеснения и вярвам в този отбор. Вярвам, че можем да успеем. Да не се лъжем, другите отбори могат да имат по-качествени играчи, играещи в по-добри отбори, но за мен тези 14 момчета са най-доброто, което имаме да покажем. Според мен всички 14 човека можем да преборим останалите отбори – и Украйна, и Словения, и Косово.

Надявам се в сряда да зарадваме цяла България, но се надявам да зарадваме и тези 20 човека, които работят от 15 юли всеки ден далеч от семействата си. Мисля, че накрая нещо добро ще се случи", заяви Везенков.