Къри и комапния изравниха серията след категоричен успех (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Голдън Стейт Уориърс записа категорична победа със 118:91 над Оклахома Сити Тъндър в мач №2 от финала в Западната конференция на НБА. С успеха си „воините” изравниха резултата в серията на 1:1.

Иначе в своята зала „Оракъл Арина” домакините показаха вдъхновена игра и не оставиха съмнение в крайната си победа. След като затвориха първата част с аванс от 7 точки (27:20), играчите на Стив Кър продължиха да водят в резултата и през вторите десет минути, въпреки силната игра на звездата на гостите Кевин Дюрант.

След почивката „воините” продължиха да доминират на паркета и да увеличават преднината си, която след третата четвърт бе вече 20 точки (88:68). До края на двубоя домакините нямаха проблеми и записаха първа победа в серията.

Избраният за втора поредна година за най-полезен играч Стеф Къри бе над всички в своя тим, завършвайки с 28 точки (5-8 от тройката). 15 добави Клей Томпсън, а 14 Андре Игуодала.

За „гръмотевиците” Кевин Дюрант вкара 29 пункта, а с 16 се отчете гардът Ръсел Уестбрук. Следващите два двубоя от серията ще бъдат в Оклахома.