Невероятно! Коби Брайънт каза сбогом с 60 точки в последния си мач! (ВИДЕО+СНИМКИ)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Баскетболната легенда Коби Брайънт се сбогува с любимия спорт по начин, по който само той може - отбелязвайки 60 точки за победата на Ел Ей Лейкърс над Юта Джаз със 101:96 в последния мач в звездната си кариера.

"Стейпълс Сентър Арина" в Лос Анджелис бе препълнена до краен предел с 19060 зрители, а да видят Черната Мамба за последен път в игра на живо бяха дошли Джак Никълсън, Джей Зи, Снуп Дог, Кание Уест, Дейвид Бекъм, Шакийл О'Нийл и Меджик Джонсън, който в кратка церемония преди мача заяви на публиката, че Коби "е най-великият, носил екипа на Лейкърс".

4155582

Брайънт бе оставил най-доброто от себе си за последно, заспивайки над 50 точки за първи път от 2009 година насам. Коби опита рекордните в кариерата си 50 изстрела, за да запише 5-ия най-резултатен мач в кариерата си. Той поведе своя отбор в последната четвърт и вкара 23 точки, за да обърне дефицит от 14 точки на Езерняците и да завърши кариерата си с победа.

4155583

"Човече, не мога да повярвам как минаха тези 20 години, това е лудост. Като дете бях луд фен на Лейкърс, а да играя 20 години за този отбор, това не може да бъде написано. Думните не могат да опишат какво изпитвам към вас, благодаря ви от дъното на сърцето си", обърна се към публиката след двубоя Коби. 

4155585