(СНИМКИ) Западът надви Изтока в най-резултатния Мач на звездите от НБА

галерия:

снимка: БГНЕС

Отборът на Западната конференция победи този на Източната със 196:173 в 65-ото издание на Мача на звездите в НБА. Двубоят се игра в Торонто, където през 1946 г. е изиграна първата среща в историята на НБА. Това беше най-резултатният мач в историята на Мача на звездите, а Западът спечели пети успех в последните шест сблъсъка.

Двубоят в Канада ще се запомни най-вече и с това, че беше последно участие в кариерата на голямата звезда на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт в шоу проявата. Това беше неговата 18-а изява в Мача на звездите. Брайънт бе заменен минута и шест секунди преди последната сирена под бурните аплодисменти на цялата зала и играчите на двата отбора. Той завърши с 10 точки.

 

4153623За най-полезен играч бе обявен гардът на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбрук. Той завърши с 31 точки и стана MVP за втора поредна година. За първи път в историята играч да печели последователно и самостоятелно този приз.

Най-резултатен за тима на Изтока бе звездата на Индиана Пейсърс Пол Джордж. Той завърши с 41 точки – само на една от рекорда на легендата Уилт Чембърлейн за най-много точки в Мач на звездите. През 1962 г. центърът вкара 42.

4153624

Още няколко рекорда бяха подобрени по време на 65-ото издание. Първата част завърши при резултат 92:90 в полза на Запада – общо 182 точки – най-резултатната част в историята. Воденият от треньора Грег Попович тим вкара 52 точки през втората четвърт и по този начин подобри постижението от 1970 г. за най-много точки.

Както Коби, така и Леброн Джейм имаше „тиха” нощ откъм точки. Лидерът на Кливланд Кавалиърс завърши с 13, но те му бяха достатъчни, за да измести Брайънт от първото място на най-резултатния играч – той вече има 291 точки.

Изключителната среща получи подобаващ завършещ, след като в самия край на шоуто звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри вкара от централната линия на терена.

4153625