Баскетболният Берое с първа победа в Балканската лига

снимка: БГНЕС

Баскетболният Берое записа първата си победа в топ 8 на Балканската лига. Старозагорци спечелиха с 80:76 двубоя си с Морнар (Бар) и се завръщат в България с актив от един успех и едно поражение след двете си гостувания в Черна гора.

С основен принос за успеха в зала „Тополица“ бе американското трио Барнс, Муур и Еврик Гари. Тримата общо се отчетоха с 45 точки като най-резултатен бе Остин Барнс – 20. Към великолепната си стрелба той добави и 13 борби и така завърши с „дабъл-дабъл”. С 15 точки завърши Еврик Гари, а 10 добави Аштън Муур.

Победата е първа за Берое в трите двубоя, които тимът изигра през този сезон срещу Морнар. Двата тима бяха съперници и в първата фаза на Балканската лига, а „зелено-белите“ отстъпиха веднъж като гост в Бар и веднъж като домакин в Стара Загора. Поражението у дома обаче дойде след продължение, след като в редовното време мачът завърши наравно.

Следващият мач на Берое от топ 8 на Балканската лига е на 23 февруари, когато в Стара Загора гостува тимът на Башкими от Призрен. Двубоят е от 18,00 часа в общинската спортна зала „Стара Загора“. Преди това на „зелено-белите“ предстои и участие в турнира за Купата на България.