Лукойл Академик срази руснаци след продължение

снимка: lukoilacademic.bg

Лукойл Академик взе втора победа в турнира за Купата на ФИБА Европа, след 85:81 над руския Енисей Красноярск, съобщава "Гонг".

Българският шампион се нуждаеше от продължение, за да се наложи над лидера в група Н на надпреварата, но вече е с актив от две победи и две загуби, и запази шансовете си за класиране в 1/16-финалната фаза.

Академик изоставаше почти през целия двубой, като малко след почивката пасивът дори стигна 11 точки, но успя да изравни в последните пет минути, а можеше да победи и в редовното време.

Равенство имаше при 64:64, след което последваха няколко размени на водачеството, и няколко нови равенства, чак до 75:75. Финалните секунди бяха за атака на Лукойл, но Енисей разчете добре действията на българския отбор, и грешен пас не позволи да се стигне до шут за победата.

В продължението Лукойл бе доста по-добрият отбор, и след 77:78, отборът на Тони Дечев направи серия от 8-0, за да затвори мача.

Желко Сакич направи най-добрия си мач дотук, с 18 точки и 14 борби. 17 точки и девет борби отчете Филип Барович, а по 12 и 11 точки вкараха още Бранислав Ратковица и Павлин Иванов.

Дейвид Кенеди завърши с 14 точки и девет борби за Енисей, за които това бе първа загуба в група Н.

Напред продължават първите два отбора от всяка група, и четирите най-добри трети отбора в групите.

В оставащите си срещи Лукойл гостува на Калев в Естония, и на Макаби Ришон в Израел.