Тити Папазов иска да върне феновете по трибуните

снимка: news7.bg

Новият председател на Националната баскетболна лига Константин Папазов обяви за основен приоритет връщането на феновете по трибуните, както и намирането на генерален спонсор на първенството, което самият той определи като най-интересното в България през последните три години. 

Друга важна промяна, която ще настъпи от новия сезон, са съдийските наряди за мачовете от първенството, които ще бъдат избирани чрез жребий. 

"При това състояние на икономиката и българския спорт нашата цел е да постигнем най-добрия финансов резултат, който е правен до момента. Безспорно живеем в трудни времена. Имам първоначални разговори с две застрахователни компании, които не знаят една за друга, защото така е коректно.

Отново няма да се срамувам да почукам и на вратата на мобилните оператори. Търсим и име на лигата, което ще донесе финанси и авторитет. Но не и на всяка цена. Аз съм реалист - ние сме на нивото на Естония, а виждате те как се представят на европейското първенство.

Ние не се класирахме поради някои обективни и субективни причини. Със сигурност най-интересното първенство в България в последните три години е баскетболното, с цялото ми уважение към другите спортове.

Волейболът обаче се управлява далеч по-мъдро. Ние може да не сме НБА, но сме продукт, чийто финал завършва 3:2 победи. Едната година сигурният шампион стана втори, а през тази Балкан бяха по-добри в пет полувремена.

Интрига има, а и българският баскетбол е доста добре отразяван от медиите. Това е предпоставка дадена компания да сложи името си зад лигата и тя да получи някакви рекламни дивиденти. 

На мен много ми се иска да подпишем договор "Х" с някоя компания и той да има продължение след първата година. Дали ще успея да реализирам тази идея, това е въпрос на време. Аз не искам да харчим пари, които не сме заслужили. В последните години интригата е налице и титлата се решава в пети мач.

Държа това да бъде оценено адекватно и от спортното министерство. Освен това, родният баскетболен шампионат е единственият в света, който не изкарва пари от телевизионни права и билети", заяви председателят НБЛ, цитиран от Канал 3.