Павел Иванов пропуска гостуването на Солнок

Купата е синя!
снимка: БТА

Баскетболният шампион Левски ще бъде без Павел Иванов за гостуването на Солнок (Унгария) в петия кръг на Адриатическата лига.

Крилото е с болки в коляното и затова от треньорския щаб са преценили, че е по-добре да оставят Иванов да почива и да се възстанови за следващите тежки мачове на "сините". Очакванията са капитанът на Левски да е готов през следващата седмица.

Така Константин Папазов, за когото това е първо пътуване за гостуване в Лигата с отбора, ще разчита на 10 състезатели за мача в събота от 18.00 часа българско време в Унгария. Брендън Хийт е трайно контузен, а от Националната баскетболна лига все още не са картотекирали Станимир Маринов.

В Унгария Левски беше посрещнат от проливен дъжд, а в страната честват национален празник. Още от границата огромни наводнени площи направиха впечатление на "сините", които стигнаха точно по програма в Солнок в 10.00 сутринта. Те ще проведат едно занимание в залата в града тази вечер, която се намира непосредствено до хотелския комплекс, в който са настанени баскетболистите.

"Не можем да крием, че имаме сериозни трудности. Към кадровите ни проблеми сега се добави и този на Павел Иванов, но е по-важно той да бъде възстановен вместо да насилваме още късмета. Очакваме в най-скоро време развръзката около случая Станимир Маринов, за да успеем да се подсилим на ключова позиция, каквато е гардовата. Тази седмица ни се събраха много километри - пътувахме до Варна, а сега до Унгария, и това също няма как да не се отрази. Въпреки това, нямаме никакво намерение да се предаваме. Солнок е много добре комплектован отбор, освен това е силен домакин, но ние ще използваме своите шансове. Надявам се представянето ни във Варна да не се повтори, защото там играхме добре само една четвърт, а за победи, особено в Адриатическата лига, е необходимо доста повече", каза старши треньорът Константин Папазов.