Комисия ще решава дали Тити Папазов заслужава наказание

снимка: Булфото

Специална комисия в състав Георги Глушков, Стефан Станев, Камен Тошев, Константин Папазов и членовете на Дисциплинарно-административния съвет към Националната баскетболна лига ще се съберат, за да разгледат поведението на Папазов по време на двубоя Берое - Левски 2014.

Това реши на свое заседание ДАС. В съвета е постъпил доклад на реферите от срещата Венцислав Великов, Ивайло Ресиловски и Станимир Русев, според който Папазов ги е заплашвал по време и след срещата.

Председателят на НБЛ обаче отхвърли обвиненията в документа, което принуди ДАС да свика специална комисия, за да разгледа случая. Заради техническо нарушение по време на срещата със 100 лева глоба беше наказан Венцислав Петков.

По доклад на Николай Неделчев, ДП на срещата от НБЛ между Ямбол - Черно море Порт Варна на 21.11.2015 г. са допуснати следните пропуски и нарушения: "В 34 минута на срещата се получи срив в главното информационно табло, които доведе до един непрекъснат звуков сигнал, съвпадащ със сигнала за 24 секунди.

Този технически проблем, не доведе до негативни ситуации в срещата". ДАС реши да накаже с предупреждение БК Ямбол и срок за отстраняване на дефектите до 05.12.2015 г.

По доклад на Румен Калпакчиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Академик Бултекс 99 - БК Рилски спортист на 20.11.2015 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1. Голяма част от осветителните тела на игралното поле не работят;

2. Таблото за измерване на времето на два пъти засича и спира да измерва;

3. В стаята на съдиите все още няма отопление.

ДАС наказа с предупреждение БК Академик Бултекс 99 и срок за отстраняване на дефектите до 28.11.2015 г. 2. По точка 2,на основание чл.40.4 от ДАП и съгласно Решение N9 на ДАС от 28.10.2015г, ДАС наказва БК Академик Бултекс 99 с имуществена санкция в размер на 200 лева, пише novsport.com. По точка 3, ДАС счита за необходимо да се предприемат необходимите мерки за създаване на добри условия при гостуване на назначените съдии.