Балкан нанесе първа загуба на Берое

снимка: Facebook

Баскетболният отбор на Берое (Стара Загора) допусна първо поражение в Националната баскетболна лига, след като отстъпи с 68:79 точки при домакинството си на Балкан (Ботевград) в мач от третия кръг.

По този начин старозагорци вече са актив от 2 победи и 1 загуба, колкото има и тима от Ботевград.

Гостите изиграха силно първо полувреме, след което водеха с 41:24 точки. След почивката играчите на Любомир Минчев опитаха да се върнат в играта, но гостите от Балкан успяха да задържат аванса си до края и се поздравиха с втората си победа в шампионата.

Най-резултатен за победителите беше Иван Лилов реализирал 19 точки, а с 10 точки завърши Ненад Сулович. За Берое Диуейн Джаксън направи "дабъл-дабъл" - 29 точки и 13 борби. В следващия кръг Берое гостува на Рилски спортист на 31 октомври (петък) от 18.30 часа в Самоков.

В другия мач от днес Черно море Порт Варна спечели гостуването си на Черноморец (Бургас) със 109:67 точки.

Варненци поведоха с 16 точки още през втората част, а след това постепенно натрупваха аванс, който в края достигна 42 точки. За победителите 14 точки вкара Станислав Цонков, 12 точки добави Пламен Алексиев, а по 11 точки отбелязаха Александър Андреевич, Ангел Нацкин и Асен Великов.

За Черноморец 19 точки реализира Димитър Рошманов. С по 14 точки се включиха Богдан Боев и Илия Милутинович.