Ясни са всички участници в плейофите в НБА

снимка: БТА/AP

Финикс няма да участва в плейофите на Националната баскетболна асоциация за четвърта поредна загуба, след като загуби от Мемфис с 91:97.

Зак Рандолф вкара рекордните си за сезона 32 точки и взе 9 борби, а Майк Милър добави пет тройки и също рекордните си за сезона 21 точки за победата на Мемфис. Всички 16 участници в плейофите на Националната баскетболна асоциация вече са ясни.

Окончателната схема ще бъде оформена след изигриване на последните срещи от редовния сезон в следващите дни. Плейофите започват в края на април.

Голдън Стейт зае шестото място в Западната конференция след победа над Минесота със 130:120. Резервата Дреймънд Грийн реализира рекордните в кариерата си четири тройки, а Стивън Къри завърши с 32 точки и 15 асистенции за успеха на Уориърс.

В първия кръг на плейофите Голдън Стейт ще срещне Лос Анджелис Клипърс или Оклахома Сити. Чикаго победи Орландо със 108:95 в последния си домакински мач от редовния сезон.

Майк Дънлийви вкара 22 точки за успеха на "биковете", които продължавата борбата за третото място в Източната конференция с отбора на Торонто, което ще даде по-добра позиция в предстоящите плейофи.

Чикаго трябва да спечели последния си мач от редовния сезон в сряда и да разчита на загуба на Торонто, за да бъде трети поставен на Изток. Хюстън победи Сан Антонио със 104:98 и си осигури домакинско предимство в първия кръг на плейофите срещу Портланд. Дутайт Хауърд завърши с 20 точки и 17 борби за успеха на Хюстън.

Тайрек Евънс вкара рекордните в кариерата си 41 точки за победата на Ню Орлиънс със 101:89 над Оклахома Сити. Кевин Дюрант се отличи с 25 точки за тима на Оклахома, който пропусна да си гарантира второто място на Запад, но все още има шанс да го стори при победа в последния си мач от редовния сезон в сряда.

Маями допусна най-тежката си загуба през сезона след 93:114 от Вашингтон и това на практика поднесе титлата в Източната конференция на Индиана. Маями предпочете да запази звездите си ЛеБрон Джеймс и Крис Бош, които получиха почивка и без тях "горещите" не успяха да се противопоставят на съперника.

Тревър Ариза бе най-резултатен за успеха на Вашингтон с 25 точки. Загубата е четвърта за Маями в последните пет мача и тимът ще бъде втори поставен за плейофите. Торонто постави клубен рекорд с 48-а си победа за сезона, след като се наложи над Милуоки със 110:100. Грейвис Васкес вкара 25 точки, а Кайл Лоури добави 24 за Раптърс.

Лос Анджелис Лейкърс прекъсна серия от седем поредни загуби, след като надигра Юта със 119:104. Ник Йънг реализира рекордните си за сезона 41 точки за успеха на Лейкърс.