"Ножиците" загубиха две звезди за плейофите

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Ел Ей Клипърс ще бъде без двамата си най-добри играчи до края на плейофите в Националната баскетболна асоциация - Крис Пол и Блейк Грифин.

Плеймейкърът бе опериран миналата вечер, след като счупи кост в дланта си по време на загубата от Портланд Трейлблейзърс с 84:98 в 4-ия мач от 1/4-финалите на Западната конференция.

В същия мач Грифин е получил нова контузия в четириглавия мускул на лявото бедро, като заради същата травма центърът изпусна 45 мача от редовния сезон. Ядрено-магнитният резонанс е показал, че Грифин няма сериозно увреждане на мускула, но няма да може да играе повече в плейофите.

Очаква се да бъде напълно готов за началото на предсезонната подготовка на тима през септември. Серията между Клипърс и Трейлблейзърс е изравнена при 2-2, след 4 домакински победи до този момент. Тази вече е мач номер 5 в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис.

"Все още имаме домакинско предимство. Трябва да намерим начин да спечелим следващия мач и това е всичко, за което мислим в момента. Не трябва да се разконцентрираме заради контузиите", коментира треньорът Док Ривърс, който призна, че все още не е решил кой ще замести Пол и Грифин в стартовия състав.