Хюстън надигра ЛА Клипърс, Кливланд отстрани "биковете" (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Хюстън надигра със 119:107 като гост срещу Лос Анджелис Клипърс в шести мач от втория кръг на плейофите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Резултатът в серията е равен 3:3 победи, а решителната седма среща ще се играе в неделя в Хюстън. Джеймс Хардън, който игра по-малко от минута в четвъртия период, завърши с 23 точки за победителите. Участникът в Мача на звездите реализира всичките си 11 наказателни удара. Неговият съотборник Дуайт Хауърд добави още 20 точки и 21 борби за гостите, които спечелиха два поредни мача в серията.

Клипърс водеше с 19 точки в третата част в опита си да се класира за първи път в историята си на финал в конференцията.

В последната четвърт Рокитс вкара седем тройки и успя да обърне развоя на събитията в своя полза, като преди това намали изоставането си на 13 точки.

Блейк Грифин реализира 28 точки за Лос Анджелис. На полуфиналите на Изток отборът на Кливланд изненадващо отстрани фаворита Чикаго с 4:2 победи.

Кевълиърс надигра категорично с 94:73 като гост Булс и ще играе на финал в конференцията. ЛеБрон Джеймс реализира 15 точки за победителите, а съотборникът му Матю Делаведова се отличи с 19 точки и Тристан Томпсън вкара 13 точки и овладя 17 борби за гостите.

Кливланд ще играе на финал в Източната конференция за първи път след 2009 година.

Съперник на Кевълиърс ще бъде победителят от двойката между Атланта и Вашингтон. Джими Бътлър беше най-резултатен за Чикаго с 20 точки, а Дерик Роуз добави още 14. Пау Гасол реализира всичките си 8 точки в първата четвърт.