ЛеБрон посече Булс със сирената

снимка: БТА/AP

ЛеБрон Джеймс вкара кош със сирената и донесе победата на Кливланд над Чикаго с 86:84 в четвъртия мач от полуфиналния плейоф в Източната конференция. С успеха Кливланд изравни резултата в серията на 2:2.

Джеймс завърши с 25 точки, 14 борби и 8 асистенции, а центърът Тимофей Мозгов добави 15 точки и 9 борби за победителите.

Кливланд изоставаше с 11 точки на моменти, но в заключителната част направи серия от 23:5 и се върна в мача. За Чикаго най-резултатен бе гардът Дерик Роуз с 31 точки. В състава на "биковете" липсваше Пау Гасол, който пропусна мача заради контузия.

Лос Анджелис Клипърс дръпна с 3:1 победи срещу Хюстън в полуфиналния плейоф над Запад след разгром със 128:95 в мач номер 4 от серията. ДеАндре Джордан вкара 26 точки и добави 17 борби, а Блейк Грифин се отличи с 21 точки за Клипърс. Джеймс Хардън бе най-резултатен за Хюстън с 21 точки. Мач номер 5 от серията е във вторник в Хюстън, а при победа Ел Ей Клипърс ще се класира за финала в конференцията за първи път в историята си.

Първенство на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, полуфинални плейофи:

Източна конференция: Чикаго - Кливланд 84:86

* Резултатът в серията е равен - 2:2

Западна конференция: Лос Анджелис Клипърс - Хюстън 128:95

* Клипърс води в серията с 3:1 победи