Сан Антонио наведе глава след късна драма

снимка: БТА/AP

Майкъл Бийзли записа личен рекорд за сезона с 28 точки, а Милуоки победи със 109:107 Сан Антонио в мач от редовния сезон на НБА. Бъкс спечелиха срещата и без голямата си звезда Янис Антетокунбо, с което останаха на една победа зад втория в Централната дивизия - Индиана. 

Джабари Паркър донесе преднина от 103:101 в полза на Бъкс с кош 2:56 минути преди сирената, като неговият отбор беше изоставащ още от началото на първата четвъртина на мача. Спърс успяха да обърнат резултата в следващите две атаки, но само в един миг загубиха мача - Малкълм Брогдън вкара тройка за 108:107, а 6.7 секунди преди края новакът в лигата се разписа от наказателната линия и оформи крайния резултат. Ману Джинобили пък пропусна далечната стрелба със сирената.

Антетокунбо, който не игра в предишния мач на Милуоки, започна срещата със Сан Антонио, въпреки че все още не беше напълно излекуван от вирусно заболяване. Той обаче не се задържа дълго на игрището, след като за първи път през сезона не записа точки, пропускайки трите си стрелби през първите девет минути. Бийзли обаче го замени с 22 точки през второто полувреме и Бъкс спечелиха срещата, за да се доближат до второто място в Централната дивизия.

Лидер продължава да бъде шампионът Кливланд, който обаче отстъпи с 92:100 срещу водача в Северозападната конференция - Юта. Леброн Джеймс отбеляза 29 точки за Кавс, а Гордън Хейуърд завърши с 28 за Джаз.

Кауи Ленърд отбеляза 30 точки за отбора на Сан Антонио, който е на път да загуби първото си място в Югозападната дивизия на НБА. Причина за това е и отличната форма на Хюстън, който продължи победната си серия до девет поредни мача след 121:114 срещу Шарлът. Джеймс Хардън завърши с трипъл-дабъл при 40 точки, 15 спечелени борби и десет асистенции.

Спърс и Рокетс изглеждат като единствените съперници на Голдън Стейт за трона в Западната конференция. Уориърс са с баланс 33-6, след като във вторник победиха Маями със 107:95. Стеф Къри отбеляза 24 точки за своя тим и добави девет асистенции и осем борби, а Кевин Дюрант завърши мача с 28 пункта. Клей Томпсън пък получи почивка.

Торонто остана начело на Атлантическата дивизия след победа със 114:106 срещу прекия съперник Бостън. Демар Дерозън записа личен рекорд за сезона с 41 точки, към които добави 13 борби за втория си дабъл-дабъл през сезона. След победата Раптърс са с баланс 25-13, а Селтикс изпуснаха шанс за равенство и са втори с 23-15.