Лукойл Академик спечели супердербито с Левски

Лукойл Академик (София) победи шампиона Левски с 91:77 (25:19, 19:20, 20:18, 27:20) точки в дербито на седмия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

След успеха възпитаниците на Йовица Арсич оглавиха класирането с 12 точки, а Левски е на второ място също с 12 точки, но с мач повече.

Вицешампионите водеха през всичките 40 минути. Те започнаха със серия от 22:7, но в следващите минути "сините" успяха да намалят пасива си и след 20 минути изоставаха с 39:44.

Домакините решиха мача след силна игра в последната част, когато записаха аванс от 23 точки при 90:67 две минути преди сирената. Чарлс Томас беше най-резултатен за победителите с 23 точки и 8 борби, а 21 точки добави Тери Смит. Крис Минков реализира 10 точки.

Станимир Маринов се отличи за Левски с 21 точки, а 20 точки добави Павлин Иванов.

"Показахме, че сме по-добри. Имахме много добри периоди. Някои неща трябва да оправим и ще се опитаме да удължим добрите периоди, защото ни предстоят важни мачове. Със сигурност имаше напрежение, защото се създаде атмосфера, че Левски вече няма да ги има и такива неща. А Левски има сериозен щаб и сериозни състезатели - основни баскетболисти от националния отбор. Това е сериозен отбор, който се състезава в Адриатическа лига и никак не е за подценяване", заяви след срещата Йовица Арсич.

"Много слабо играхме в нападение. Имахме лош старт, после се върнахме, но с това нападение няма как да спечелим. Отборът на Лукойл контролираше мача през цялото време", каза Константин Папазов.