Лукойл с драматична трета загуба в Еврочалъндж

снимка: Булфото

Лукойл Академик загуби почти всичките си шансове да се класира за следващата фаза на баскетболния турнир Еврочалъндж, след като отстъпи драматично с 67:72 след продължение (63:63 в редовното време) при гостуването си на носителя на Купата на Румъния Енергия (Ровинари).

Така „студентите“, които загубиха всички домашни трофеи миналия сезон за сметка на Левски, вече имат три поредни загуби в Еврочалъндж и остават на последното 4-то място със само 3 точки в Група В на турнира.

Вчера унгарският Кьорменд загуби от естонския Тарту Рок със 72:79 и по този начин всичките останали три отбора в групата на Лукойл имат по две победи и една загуба.

Американецът Тери Смит завърши с най-много точки – 21 – от отбора на Лукойл, но именно той с пропуск от тройката пропусна да донесе победата на „студентите“ при равенство 63:63 няколко секунди преди финалната сирена.

Хърватският център Бруно Шундов направи дългоочаквания си повторен дебют за Лукойл и се отчете с 18 точки, като хвана и 11 борби. Със своите 220 сантиметра той е най-високият баскетболист в Еврочалъндж този сезон.

„Студентите“ донякъде се справиха с неутрализирането на гарда Гордън Уотсън, който наниза само 10 точки, а до момента бе топ реализатор на Енергия в турнира със средно по 13 на мача. Трауп обаче завърши със 17 за румънците, резервата Карпелеш се включи с 12, а Милошевич и Търнър добавиха по 11.

Възпитаниците на Йовица Арсич започнаха лошо мача и допуснаха разлика от 10 точки още в началните минути. Постепенно Лукойл изравни играта и успя да доведат мача до продължение след равенство 63:63 в редовното време. В допълнителните 5 минути румънците бяха по-концентрирани и успяха да измъкнат победата. Домакините доминираха в борбата под коша - 47 срещу 38 борби, което наклони везните в тяхна полза.