Коби Брайънт във вихъра си при завръщането след контузия

галерия:

снимка: БТА/AP

Петкратният шампион и четвърти реализатор в Ннационалната баскетболна асоциация (НБА) за всички времена Кобi Брайънт се завърна в игра за Лос Анджелис Лейкърс с победа след почти година отсъствие заради контузия.

"Езерняците" надиграха Денвър в контрола с 98:95, като Брайънт се отчете с 13 точки и 5 асистенции за 20 минути игра.

36-годишният гард на Лейкърс пропусна 76 мача през миналия сезон, включително последните 57 срещи на отбора си заради фрактура в коляното.

Срещу Денвър обаче той показа, че се намира в отлична форма. 40-годишният Стив Неш, който също пропусна голяма част от миналия сезон заради различни травми, чудесно допълваше Брайънт и приключи с 11 точки и 5 асистенции.

С най-много точки за успеха на Лейкърс завърши Джордан Кларксън, реализирал 14, докато за Денвър също с 14 точки се отличи гардът Тай Лоусън.

В друг интересен мач от предсезонната подготовка Чикаго загуби от гостуващия Вашингтон с 81:85.

Дебют за домакините направиха новите попълнения Пау Гасол и Никола Миротич. Гасол, който пристигна от Лейкърс през лятото, завърши с 8 точки, докато роденото в Подгорица крило наниза 17 точки, с което приключи като най-добър реализатор за тима си.

Звездата Дерик Роус остана с 11 точки. За победителите от Вашингтон изненадващо най-полезен беше Глен Райс Джуниър с 18 точки. Синът на трикратния участник в Мача на звездите Глен Райс засенчи младите лидери на Вашингтон Брадли Бийл и Джон Уол, които останаха съответно с 11 и 8 точки.

Ветеранът Пол Пиърс, който беше привлечен във Вашингтон от Бруклин през лятото, завърши със скромните 2 точки в първия си мач за столичани.

В другите два мача Бостън обърна Филаделфия през второто полувреме за крайното 98:78, а Атланта надделя с 93:87 у дома срещу Ню Орлиънс.